Guruló turulok Baróton

Guruló turulok Baróton

Immár 19. alkalommal szerveztek találkozót az erdővidéki Turul Motorosok klub tagjai szombaton. Hagyományaikhoz híven idén is Barót központjában gyülekeztek motorkerékpárjaikkal, majd miután leírtak egy kört a városban, a setétpataki panzió felé távoztak, ahol közös szórakozással töltötték tovább az időt.

Aki a baróti központi parkolóban járt szombat délelőtt, az ezúttal is a legszebb erdővidéki motorbicikliket láthatta egymás mellé felsorakoztatva. Mint Gergely László elnöktől megtudtuk, az erdővidékiekhez társultak más székelyföldi településekről, illetve Magyarországról érkezett motorkerékpárosok is.

A csillogó-villogó országúti ékszereket sokan szemügyre vették, s a pillanat arra is alkalmas volt, hogy ki-ki válthasson néhány szót a járművek gazdáival az élményeikről, a motoros élet kihívásairól, örömeiről, mert ilyen alkalomkor elsősorban azok kerülnek szóba. A találkozó egyik résztvevője volt a székelyszáldobosi Farkas Tibor is, aki szó szerint és átvitt értelemben is régi motorosnak számít. Azt mondta, ő a legidősebb Erdővidéken, aki még motorozik. 81 évesen érkezett a találkozóra egy 1650 köbcentis, hathengeres, több mint háromszáz kilogrammot nyomó BMW motorkerékpárral.

 

Hírdetés

Farkas Tibor 81 évesen is eljött a baróti motoros találkozóra

 

Szenvedélye nem a tegnap kezdődött – tudtuk meg tőle – hiszen lassan már 70 éve, tizenhárom éves kora óta motorozik. Első motorkerékpárja egy azóta már legendává vált ötven köbcentis Simson volt, de élete során a gyártók közül leginkább a Hondához ragaszkodott, garázsában most is áll egy 700 és egy 1500 köbcentis, valamint egy csónakos motorkerékpár is ebből a márkából. „Ezt a motort a japánok jól megcsinálták, minőségben, gyorsaságban, fogyasztásban verhetetlen, s még a nők is szeretik” – indokolta választását.

A gyülekező után a motorosok felvonultak a város utcáin, és rend­őri felvezetéssel eldübörögtek a Hatod irányába, a setétpataki panzióhoz, ahol ebéd várta őket, majd három fellépő együttes koncertje mellett együtt tölthették el a napot.

Böjte Ferenc


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »