Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

Az alapjövedelem bevezetéséről, az EU-s források felhasználásáról, az ingyenes Covid-tesztekről és az Alapjogokért Központ egyik hirdetéséről is beszéltek a képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Gurmai Zita (MSZP) azért fogalmazott meg bírálatot, mert – mint mondta – „a Fidesz-kormány által pénzelt” intézet, az Alapjogokért Központ „nyílt háborús uszítást” tartalmazó hirdetést tett közzé, amelyben szuronyos katonák rohamozása látható, azzal a szöveggel, hogy „Igazság, erő, felemelkedés. Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét”.

Mit üzen a kormány a rohamozó katonákkal, talán fegyverekkel akarják naggyá tenni a Kárpát-medencét? Mire készülnek? Nem gondolják, hogy ez lényegében a polgárháború víziója? – sorolta a kérdéseket a képviselő, arra szólítva fel a miniszterelnököt, hogy hagyja abba a háborús retorikát.

Mi büszkék vagyunk Szent Istvánra, Szent Lászlóra, a törökök ellen küzdőkre, a kurucokra, a reformkori nagyokra, az első világháborúban harcolókra és mindazokra, akik bármelyik évszázadban a Magyarország szabadságát és függetlenségét védték – reagált Rétvári Bence, hozzátéve, hogy ez nem háborús retorika, hanem nemzeti büszkeség.

Hírdetés

Hangsúlyozta: ezek a hősök példaképek, Gurmai Zita pedig őket támadja, és azokat, akik bemutatják ezt. Az önök internacionalista kommunizmusa csak rombolt ebben az országban, ezek a magyar hősök viszont naggyá tudták tenni Magyarországot – mondta.

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »