Gundy Sarolta: Szabadság, egyenlőség, testvériség, vagy halál!— és a gömb

A világ legtökéletesebb alak-képződménye a gömb. Semmi szöglet. Minden sima. Gömbölyű a Nap, a Föld, a Hold, a fejünk,a várandós pocija, a labda, a gyöngy. Micsoda tökéletesség! Bizony, a fejünk sem kerek, hanem göbölyű!
Jó, ha az ember is egészen gömbölyű világban él, és gömbölyű a lelke is. Semmi szöglet, csak simaság, mindenféle érdesség nélkül…

Hírdetés

Persze, hogy így nem lenne érdekes, de valahogy törekedni kellene rá, mert olyan jó lenne a szögletek nélkül ébredni és élni a napot. Tudom én azt, hogy ez nem lehetséges, mert mindig van aki behorpasztja, berúgja, vagy egy jól célzott göbölyű lelki fenékbe rúgással csücsköket, éleket, kikalapálhatatlan csorbákat ejt a gömbölyűn!
Gömbölyű világot gömbölyű álmokkal és CSAK picurka redőket a nem túl nagy rúgásokból, hogy azért kívülről is, belülről is gömbölyű maradjon összhatásában a világ!

No így lesz akkor biztosan szabadság, egyenlőség, testvériség- másként, hogy júl. 14-e apropóján stílszerű is legyek: „. Liberté, égalité, fraternité, ou la mort! ” (Szabadság, egyenlőség, testvériség, vagy halál! No mert a semmi=halál is gömbölyű!)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »