Gulyás Márton bevallotta: korábban a magyar államtól több pénzt kaptak, mint Sorostól

Gulyás Márton szerint a szombati tüntetés is stresszteszt, ugyanakkor ha a tiltakozások nyomán nem születik meg az összefogás, a hatalom egyesével ledarálja az ellenzéket. Arról is beszélt, az általa vezetett krétakör összesen 125 ezer dollárt kapott Soros Györgytől, de korábban ennél több pénzel támogatta őket a magyar állam.

Befolyásoltsággal vádolja a bírót Gulyás Márton aktivista, akit a bíróság első fokon 300 óra közmunkára ítélt, mivel tiltakozásul festékkel akarta megdobálni a Sándor-palotát, csak nem találta el. A Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban arról is beszélt, bízik abban, hogy másodfokon felismeri majd a bíróság, hogy ő csak szabálysértést követett el.

Gulyás arról is beszélt, szombaton utcára vonulnak, de azt előre nem tudja megmondani, mi követezik majd a beszédek után, hiszen hétfőn is spontán alakultak az események. A hétfői megmozdulásról megjegyezte, az válasz volt a „magyar nép ellen elkövetett bűnökre”. Mint kifejtette, „a jelenlegi kormány hatalomgyakorlása nem arányos. Egyetlen nap alatt visznek át egy egyetemet ellehetetlenítő jogszabályt, egyik pillanatról a másikra zárnak be szerkesztőségeket, megbélyegeznek olyan szervezeteket, amelyek bírálják őket”. Gulyás véleménye szerint a tiltakozások intenzitása messze nem arányos a kormány elnyomásával, ugyanakkor az 1956-os szabadságharcosok megdobálását „szerencsétlen”-nek nevezte.

Arról is beszélt, szabadidejében szellemi szabadfoglalkozásúként például kulturális területen dolgozik, például kurátorként, de ennél többet nem akart elárulni. Mint mondta,

óvatos vagyok, mert a jelenlegi rezsim retrográd, agresszív.
Újságírói kérdésre elismerte, a Krétakör, amelynek korábban vezetője volt, kétszer is kapott pénzt Soros György alapítványától, a Nyílt Társadalom Alapítványtól, összesen 125 ezer dollár értékben. Megjegyezte ugyanakkor, hogy korábban az államtól is kaptak pénzt, jóval többet, mint Soros Györgytől.

Hírdetés

Mivel az állam nem vállalja fel az ehhez hasonló szervezetek támogatását, nem gondolom, hogy bármilyen problémát jelent, ha Soros pénzét elfogadják bizonyos civil szervezetek. Én sem tennék másként, pedig kapitalizmuskritikus figura vagyok, de a filantróp (jótékonykodó) tevékenységről nem akarok lemondani – mondta.

Teljes riport ITT olvasható.

 

Forrás: mno.hu

The post Gulyás Márton bevallotta: korábban a magyar államtól több pénzt kaptak, mint Sorostól appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »