Gulyás Gergely szerint lehet, hogy egyes munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást

Gulyás Gergely szerint lehet, hogy egyes munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kormányinfót tartott szerda délelőtt, ahol szóba került a veszélyhelyzet meghosszabbítása és a pápa látogatása is.

„Még mindig 400 ezer felett van azon idősek aránya, akik nem oltották be magukat”

– hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki elmondta, hogy az elmúlt 24 órában tizenkét beteg elhunyt és újabb 371 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Hozzátette, hogy a kormány a veszélyhelyzetet január elsejéig meghosszabbítják. A számok nyilvánvalóan emelkedni fognak – mondta. A veszélyhelyzet meghosszabbítását azzal indokolta, hogy a kormánynak gyors reagálási képességre lesz szüksége. Azt várják, hogy a fertőzések számának ugrásszerű növekedését hasonló arányban már nem fogja követni a kórházba kerülők, a lélegeztetőgépre kerülők és az elhunytak száma. A miniszter szerint semmilyen szabadságjogi korlátot nem jelent a veszélyhelyzet meghosszabbítása. Elmondása szerint nyugodtan „lehet menni tüntetni.” 

Hírdetés

Tárgyalnak a munkáltatókkal, hogy felmerüljön-e a kötelező oltás lehetősége. Egyelőre még nem született döntés erről, de Gulyás szerint ez jogos igény a munkáltatók részéről.

„Jogos igény a munkáltatók részéről, hogy elvárja, hogy a munkavállaló ne veszélyeztessen másokat.”

– mondta Gulyás, hozzátéve: összesen 3,3 millió oltás áll rendelkezésre további oltásokra és harmadik oltásokra is.

A pápa látogatásával kapcsolatban azt mondta, hogy köszönetet mond a rendvédelmi szerveknek és annak a 20 ezer embernek is, aki részt vettek a szervezésben. A tárcavezető szerint, semmilyen vitás kérdés szóba nem került a Ferenc pápával való találkozáson.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »