Gulyás Gergely nagyot szpojlerezett a Kormányinfó előtt

Gulyás Gergely nagyot szpojlerezett a Kormányinfó előtt

Bár korábban úgy tűnt, 4,5 millió beoltotthoz is köt a kormány engedményeket, ez a kancelláriaminiszter által elmondottak alapján nem így lesz.

A 168 óra a szerdai kormányülés és a csütörtöki Kormányinfó (amelyet az Infostart és az InfoRádió is élőben közvetít) között elérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki a lapnak elmondta, nincs még elég beoltott ahhoz, hogy tovább enyhüljenek a járvány miatti korlátozások.

Rövid nyilatkozatában tisztázta azt is, hogy bár korábban szóba került, hogy a 4,5 millió beoltotthoz kapcsolódnak majd nyitási intézkedések, ez mégsem így lesz,

5 millió lesz az új határkő, ez pedig május végén, két hét múlva érhető el a jelenlegi ütemben.

Hangsúlyozta, szerdán átlépte az ország a 4,4 millió beoltottat, vakcinából van bőven, az alapján „már holnap” meglehetne az 5 millió legalább egyszer oltott ember, de most már „azok vannak soron, akik válogatnak a vakcinák között”.

Hírdetés

„Minden adat arra utal, hogy a harmadik hullám vége felé tartunk. Épp ezért jó ütemben hoztuk meg az enyhítésről szóló döntéseket. Ennek szellemében tudunk tovább haladni” – fogalmazott.

A magyar felnőtt lakosság több mint 55 százaléka be van oltva, a napokban a 16-18 évesek mehetnek a vakcináért, az ő körükben nagyjából 50 százalék a jelentkezők aránya, összességében a regisztráltak 85 százaléka megkapta már legalább az első oltását, egyes megyékben az oltottsági arány 92-93 százalék – a jelentkezettek körében, „de mindenhol 80 százalék fölött van”.

Az „5 milliós nyitás” tartalmáról azt mondta, jövő szerdán határozza meg a kormány, várhatóan

a rendezvényekkel kapcsolatban lesz lazítás.

A zárt térben lévő rendezvényeket mindenképpen szeretné a kormány védettségi igazolvány meglétéhez kötni továbbra is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »