Gulyás Gergely: Kövér László volt az első jelölt az államfői posztra

Gulyás Gergely: Kövér László volt az első jelölt az államfői posztra

A miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt erről egy interjúban. Gulyás Gergely utalt arra is, a kormány az uniós helyreállítási alapból várt pénzekkel pótolná a jövő évre hiányzó 10 milliárdot az Egészséges Budapest Programra.

Biztos a Fidesz győzelmében és már a kormányzáshoz szükséges száz mandátummal is elégedett lenne Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az ATV-nek adott év végi nagyinterjút. Azt mondta, hogy a száz mandátumhoz “53 és 60 közötti egyéni győzelem elegendő” lenne.

Szerinte a választás tétje az, hogy a múlt térjen vissza vagy a jelen folytatódjon.Úgy fogalmazott:

Ez a választás minden korábbinál világosabb alternatívákat kínál, két kormány teljesítményét lehet összemérni. És ha ezeket összehasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy az ország előre lépett, vannak világos eredményeink a gazdaságpolitikában, a családpolitikában, a társadalom- és a nemzetpolitikában.

Arról is beszélt, hogy szerinte Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag szerves egységet alkotnak.

Úgy fogalmazott, hogy a mai ellenzék nem alkotmányos buktatók miatt nem tudna eredményesen kormányozni, hanem a koncon való marakodás tenné tragikussá a kormányzásukat, ahogyan ezt Bajnai Gordon a Városháza-botrány kapcsán a “jutalékos rendszerről” beszámolva közkinccsé tette.

Hírdetés

Kijelentette, hogy ha újra Orbán-kormány alakul, nem lesznek lakossági megszorítások, “nem lesz gázáremelés. „Természetesen nem lesznek” – fogalmazott.

A miniszterelnökséget vezető miniszter utalt arra, hogy a kormány az uniós helyreállítási alapból várt pénzekkel pótolná a jövő évre hiányzó 10 milliárdot az Egészséges Budapest Programra. Azt mondta, hogy „280 milliárd forint áll rendelkezésre a helyreállítási alapban egészségügyi fejlesztésre. Ez alighanem elegendő a fővárossal való megállapodásban szereplő 10 milliárd forint kifizetésére.” Szerinte csak a főváros keresi a vita lehetőségét, a kormány betartja az ígéreteit.

Fudan-népszavazás

Guylás Gergely szerint 2022 késő nyara-ősze előtt nem lehet róla referendum – az évtizedek óta lényegében változatlan szabályok szerint.

Kövér László helyett Novák Katalin

Arra a kérdésre, hogy miért Novák Katalin lett a Fidesz állmfő-jelöltje így válaszolt:

Azért, mert a több felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta, ennek ismeretében pedig egyetértettünk abban, hogy Novák Katalin jelölése a legjobb döntés.

Uniós helyreállítási alap

A kancelláriaminiszter arra számít, hogy a választásokig már nem lesz megállapodás az uniós helyreállítási alap Magyarországnak járó részéről.

Arra a kérdésre viszont, hogy kizárt-e a huxit, vagyis Magyarország kilépése az unióból kijelentette, hogy „teljesen.” Hozzátette: Magyarorszég az unió bővítésében érdekelt.,


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »