Groznijban bemutatta a Specnaz az új harci járművét

Groznijban bemutatta a Specnaz az új harci járművét

A Specnaz egyeteme által tervezett jármű teljesen orosz gyártmányú alkatrészekből készül, mely felülmúlja az izraeli és amerikai riválisokat.

A Chaborz M-6, egy nagy mozgékonyságú taktikai terepjármű, melynek a bemutatóját szombaton tartották a csecsen fővárosban Groznijban, közölte a köztársaság vezetője, Ramzan Kadyrov.

“Szombaton egy rendkívül fontos esemény zajlott le, amely nagy jelentőséggel bír különféle orosz biztonsági és bűnüldöző hivatalok és osztályok különleges egységei számára.”

A járművet az Orosz Speciális Erők (Specnaz) Egyeteme (korábban a Nemzetközi Speciális Erők Képzési Központja) tervezte és kizárólag orosz gyártmányú alkatrészekből készült.
Gyorsan alkalmazható éghajlat és terepviszonyoktól függetlenül egy adott feladathoz, csapat és rakomány szállítására, mentő-evakuálóként vagy harcba is kitűnően helytáll, írja a Specnaz hivatalos oldala.

Hírdetés

“A tervezők számos változatot mutatnak be a motorok és az átvitelek terén, ami nagyon fontos a modell adaptálásához az éghajlati viszonyokhoz és a küldetési célokhoz” – mondta Kadyrov.
“A járművünk felülmúlja az izraeli és az amerikai riválisokat az ár, a cross-country képesség és a sebesség tekintetében.” “Biztos vagyok benne, hogy nagy lesz a kereslet a baráti országok részéről a harci jármű piacon.”

Kadyrov elmondta, hogy a járművet szíriai harcokban tesztelték.

Fotó: © (Specnaz) Nemzetközi Speciális Erők Képzési Központja

www.magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »