Grosjean: Behunyt szemmel várta a becsapódást

Élete legnagyobb balesetét élte túl a Lotus pilótája az Orosz Nagydíjon.

Ki gondolta volna, hogy a Szocsiban rendezett F1-es Orosz Nagydíj nem a Mercedes újabb vb-címéről, vagy Lewis Hamilton újabb sikeréről vonul majd be emlékeink közé, hanem két hatalmas baleset miatt. Szerencsére Carlos Sainz Jr. és Romain Grosjean is megúszta a becsapódást.

Brutális erővel a falnak

Hírdetés

Szombaton a harmadik szabadedzésen Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) bukott hatalmasat, és sokan azt gondolták, a fiatal spanyolnál képtelenség nagyobb balesetet szenvedni Szocsiban. Sajnos, mindez tévedés volt, ugyanis a futamon a 12. körben a hármas kanyart követően Romain Grosjean Lotusa brutális erővel vágódott a falba: előbb az autó hátulja, majd az eleje is. A francia versenyzőt komoly erőhatások érték, így egészen addig szinte a teljes nézőtér lélegzetét visszafojtva figyelt, amíg Grosjean ki nem szállt a roncsból.

„Hálát adtam a Teremtőnek”

– Egy nagyon gyors kanyarban veszítettem el a kocsi hátulját, az adatok majd megmutatják, én hibáztam-e. Tudtam, hogy nagy becsapódás lesz, így nem tehettem mást, mint elengedtem a kormányt, befeszítettem az izmaimat, becsuktam a szememet, és vártam. Nagyon kemény volt, hiszen azokban a pillanatokban úgy éreztem, mintha hosszú másodpercekig tartana ez az egész. Amikor kinyitottam a szemem, és láttam, hogy semmi bajom, hálát adtam a Teremtőnek. A balesetem bebizonyította, hogy igenis biztonságosak a mai F1-es versenyautók – árulta el az Autosportnak adott interjújában Grosjean.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »