Grönlandszerzési verseny

Grönlandszerzési verseny

Világszerte lekicsinylő, ám élénk érdeklődés kíséri Trump elnök meglehetősen otrombára sikeredett, a dán kormányt Grönland kiházasítására megkörnyékezni hivatott leánykérési tapogatózását. Az önjelölt vőlegény enyhén szólva is megosztó személyisége miatt azonban kevesen gondolnak bele, hogy az eladósorba került, valójában különleges geostratégiai szépségű leányra majd két esztendeje már nyíltan szemet vetett valaki más is.

A korábban bejelentkezett udvarló pedig az arrafelé ritkaságszámba menő ajándék kilátásba helyezésével már valamelyest le is vette lábáról az amúgy sem túlzottan vonakodó arát, amit a leendő örömszülők akkor még nem kis riadalommal nyugtáztak.

A szóban forgó ígéret a közbeszédben ugyanis Északi-sarki Selyemútként szerepel, amiből már könnyen kitalálható a széptevő személye.

Nagyjából ezekre az előzményekre utal a mindig megszívlelendő aggastyán Pat Buchanan néhány órája közzétett legújabb, apologetikus publicisztikája végén, ahol – miután a tőle megszokott olvasmányos tömörséggel áttekintő képet adott az Egyesült Államok történelmének területszerzési eseményeiről – keresztény lelkületű hazafisággal így beszél:

"Végül is, hogyan tett hát szert Amerika irdatlan területére?

Forradalommal, fölvásárlással, lerohanással, bekebelezéssel, háborúval, rablással és franciák, britek, mexikóiak, spanyolok és amerikai bennszülöttek elűzésével. Nem akármi!

Bár Trump Grönlanddal kapcsolatos diplomáciája nem bizonyult olyan ügyesnek, mint a [William Henry] Sewardé Alaszka megszerzésében, hozzáállása egyáltalán nem állt távol történelmünk számos nagyjáétól.

Hírdetés

És, függetlenül koppenhágai államfői látogatásának lemondásától, Grönland jövőjének kérdése permanensen fölkerült az asztalra.

Már csak azért is, mert a 21. század feltörekvő szuperhatalma, Kína is érdeket jelentett be a Föld eme legnagyobb szigetére, amely stratégiailag fontos helyen található Európa és Amerika között, a Jeges-tenger és az Atlanti-óceán ölelésében.

Érdekes idők következnek Dániára, azt mondom."

A. I. – Kuruc.info

"Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné" – ajánlatot tettek a flamandok

Az arrogáns óriásbébi tovább duzzog: Trump utálatosnak nevezte a Grönlandot megtartani kívánó dánok álláspontját

Trump bedurcizott: ha nem adják el neki Grönlandot, akkor nem is megy Dániába

Trump kisiskolás szintű "viccel" jelezte, hogy továbbra is szeretné megvásárolni Grönlandot

Trump megvásárolná Grönlandot, a dánok szerint az ötlet borzalmas


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »