Gröhling: Az év végéig marad az öntesztelés az iskolákban

Gröhling: Az év végéig marad az öntesztelés az iskolákban

Az év végéig marad az öntesztelés az iskolákban – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a kormány csütörtöki ülése előtt, hozzátéve, hogy a témában még egyeztetnek a tiszti főorvossal.

“Az öntesztek elosztása folytatódik, és újra felvesszük a kapcsolatot az iskolákkal”

mondta Gröhling, rámutatva, hogy azok a szülők is bekapcsolódhatnak a programba, akik korábban még nem éltek a lehetőséggel.

Jelenleg az iskolaköteles gyerekek 95,1 százaléka vesz részt a jelenléti oktatásban, 4,9 százalék az új járványhullám megjelenése miatt távoktatásra kényszerült.

“Nagyjából három százalékra tehető azon gyerekek aránya, akik online távoktatásban vesznek részt, egy százalék táv- és jelenléti oktatásban megosztva, illetve egy százalék vagy telefonos vagy személyes konzultációkon keresztül és munkafüzetek segítségével tanul”

Hírdetés

fogalmazott a miniszter. Kijelentette, hogy az arányok szinten tartása annak köszönhető, hogy sikerült az egyéni izoláció előírt időtartamát lerövidíteni. A minisztérium az oktatási intézmények 85 százalékától kap adatokat a jelenléti vagy távoktatás megoszlásáról.

Gröhling kiemelte, hogy a jövő héten már lesznek fekete besorolású járások is, de ezekben a járásokban továbbra is csak akkor kerül sor iskolabezárásokra, ha elérik a pozitív tesztek aránya eléri a kritikus szintet.

“Az elmúlt héten rekordmennyiségű tesztre került sor, az iskolákban 276 912 antigéntesztet végeztek el. A pozitivitás alacsony , 0,81 százalékos volt”

mondta. Elárulta, hogy az oktatási intézmények alkalmazottainak 0,7, a diákoknak pedig a 0,3 százaléka PCR-tesztje lett pozitív, ez utóbbi 2420 diákot jelent.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »