Gröhling az egészségügyi minisztériummal tárgyal az egyetemi oktatók oltásáról

Gröhling az egészségügyi minisztériummal tárgyal az egyetemi oktatók oltásáról

Az egyetemi oktatókat várhatóan már a vakcinázás következő fázisában beoltják, helyezte kilátásba Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter, aki ez ügyben már felvette a kapcsolatot az egészségügy-minisztériummal. A TASR hírügynökséget az oktatási tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta csütörtökön.

Az elsőbbségi vakcinázás első szakaszában az oltakozási lehetőséget kiterjesztették minden olyan 55 év alatti pedagógiai alkalmazottra, aki óvodában, alapiskolában vagy középiskolában tanít. Ezen a héten már a művészeti alapiskolák, a szabadidőközpontok és a nyelviskolák pedagógusai számára is elérhetővé vált a védőoltás. „Várhatóan utánuk kerülnek sorra az egyetemi oktatók. Az oktatási minisztérium tudatosítja, hogy a hallgatóknak az önképzés mellett az előadásokon való részvételre és gyakorlati oktatásra is szükségük van” – olvasható a tárca közleményében. Gröhling ezért már tárgyal a lehetőségről az egészségügyi minisztériummal.

Hírdetés

Az oktatási tárca célja, hogy a tanév végéig minden iskolai alkalmazott hozzáférjen a védőoltáshoz. „Pillanatnyilag arra törekszünk, hogy legalább néhány tanulmányi szak hallgatói számára biztosítani tudjuk a jelenléti oktatást. Az egyetemi oktatók beoltására hosszútávon is szükség lesz, mert a helyzet javulása után az egyetemek is csak így állhatnak vissza biztonságosan a megszokott rendszerre” – tette hozzá Gröhling.

A tárcavezető a Szlovák Rektori Konferencia állásfoglalására reagált, melyben a szervezet azt kérte, hogy az egyetemi oktatókat és egyéb alkalmazottakat vegyék fel a kritikus infrastruktúra területén dolgozó személyek listájára, és részesítsék őket előnyben a COVID-19 elleni vakcinázás során.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »