Grétának nem tetszik a glasgow-i bla-bla-bla

Ismét tüntettek klímaaktivisták az ENSZ klímakonferenciájának otthont adó Glasgow-ban. A többségében fiatal tüntetők transzparensekkel vonultak fel, az egyiken például az állt: „Stop a klímabűnözésnek”. A tüntetésen felszólalt Greta Thunberg svéd aktivista, aki hatalmas kudarcnak nevezte a klímacsúcsot – írja az Euronews.

„Azt mondták ez a valaha volt legnagyszerűbb klímacsúcs, ez azonban nem klímakonferencia, hanem egy hatalmas zöldmosási világfesztivál. Kéthetes fényezés a szokásos ügymenettel, és rengeteg bla-bla" – mondta Thunberg.

A mezoamerikai falu- és erdőszövetség ifjúsági képviselője, Nansedalia Ramirez Domingez a jövőtől való félelméről beszélt.

Hírdetés

„Nagyon félek, mert valószínűleg nem fogjuk látni azt a jövőt, amiről mindenki beszél. A férjemmel azon töprengünk, hogy vállaljunk-e gyereket, mert milyen életet adunk, és milyen bolygót hagyunk itt nekik? Egy tönkretett, szennyezéssel teli bolygót? Egy bolygót, ahol nem tartják tiszteletben az őslakosok és a helyi közösségek jogait?" – vetette fel az aktivista.

A tüntetés annak a tüntetéssorozatnak a része volt, amelyet világszerte pénteken rendeznek a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében. A glasgow-i klímacsúcs november 12-ig tart.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »