Greta Thunberg anarcho-kommunista kiáltványt tett közzé

Greta Thunberg anarcho-kommunista kiáltványt tett közzé

A szélsőbaloldali svéd aktivistalány kőkemény kommunista kiáltványt fogalmazott meg Soros egyik üzenőfüzetében.

(888)

Greta Thunberg iskolai mozgalmának egy éves évfordulójára két másik aktivistakislánnyal együtt közzétett egy kiáltványt a Soros Györgyhöz köthető Project Syndicate véleményblogra „Why We Strike Again” címmel.

A cikk beszámol az elmúlt év tüntetéseiről, utazásairól, az összes „erőfeszítésről”, amit a klímakultisták az első nagyobb iskolai sztrájk, a 2018. november 28-30. közötti ausztrál iskolai sztrájk óta tettek.

Greta azonban nem elégedett, sőt! Úgy érzi – írja kiáltványában – hogy a számtalan tárgyalás, utazgatás és egyetértő bólogatás után semmit sem kapott, csak üres ígéreteket, ezért mozgalmát új szintre kell emelni, új harcot hirdet.

Hírdetés

Vajon mi lehet az új szint?

Nem meglepő módon kibújt a szög a zsákjából egy év zöldérzékenyítés után: jöhet a kommunista propaganda.

A kislányról és szüleiről eddig is lehetett tudni, hogy antifa aktivisták, de az új kiáltványban, amiben még több és keményebb harcot ígér, felvázolja az új tervet: nem a klímaváltozást kell megakadályozni, hanem a rendszert lerombolni, ami létrehozza azt.

„Ennek a fellépésnek erősnek és széleskörűnek kell lennie. Végső soron a klímaválság nem a környezetről szól. Ez egy válsága az emberi jogoknak, az igazságnak és a politikai akaratnak. Ezt a válságot az elnyomók gyarmatosító, rasszista és patriarchális rendszerei teremtették és táplálják. Le kell bontanunk mindet!”

Úgy tűnik a mozgalom eljutott arra a pontra, ahol a klímaváltozás miatt – egyébként joggal aggódó – összesereglett naiv szimpatizánsoknak elkezdhetik szépen lassan csepegtetni a kommunista propagandát. Hiszen ki lett mondva: a klímatüntetés nem a klímáról szól, hanem a rendszerről.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »