Greta bekerült az elit ligába Hitler és Sztálin mellé

Greta bekerült az elit ligába Hitler és Sztálin mellé

Ma jelentette be a Time magazin, hogy az év emberének választották Greta Thunberget, ezzel csatlakozik abba az elit ligába, melynek Hitler, Sztálin és a #MeToo mozgalom is tagjai.

A svéd kislány 2018-ban indította el a zölden nyitó, majd egyre vörösebbre forduló, mára erősen kommunista színezettel rendelkező rendszerleváltó mozgalmát.

A 16 éves lány ezzel a legfiatalabb „év embere” lett a magazinnál.

– írta a magazin.

Hírdetés

A lap diplomatikusan kihagyja pályafutásának necces pontjait, például az összetűzését néhány – többek között – liberális kormányfővel, az illegális beavatkozását a kanadai választási kampányba, vagy a két héttel ezelőtti kommunista kiáltványát, nem beszélve arról, hogy az ENSZ-ben megtartott beszéde óta („How dare you?”) rég nem látott mértékben ugrott meg klímaszkeptikusok tábora.

A TIME magazin címlapján szerepeltek már az év embereként kegyetlen diktátorok (Hitler, Sztálin), de akadt olyan alkalom is, mikor nemes ügyek kerültek a borítóra, például az ’56-os magyar szabadságharcosok személyében. Greta Thunberg ideológiailag inkább az előbbiekkel (Hitler, Sztálin) van azonos platformon.

Békési Marcell – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »