Gréczy örülne, ha az unió móresre tanítaná Magyarországot

Gréczy örülne, ha az unió móresre tanítaná Magyarországot

Normális? – kérdezné biztosan Besenyő Pista bácsi.

Más eszköze nem lévén, a gúnyolódást választotta a Demokratikus Koalíció, hogy az Európai Parlamentben már nyakig érő korrupciós mocsárról – amelyben Dobrev Klárával együtt a DK-s képviselők is süllyedőben vannak – megpróbálja elterelni a figyelmet.

Tudjuk, hogy hat magyar EP-képviselő is megszavazta azt a közel-keleti régióval foglalkozó jelentést, amelynek talán legpikánsabb pontja a Kuvait és Katar állampolgárainak vízummentességére vonatkozó javaslat. A jelentésben felhívják a bizottságot arra, kezdjen technikai megbeszéléseket annak érdekében, hogy a kuvaiti és katari állampolgárok vízummentességet kapjanak, emellett pedig könnyítsék meg a régióból származó diákok Erasmus+ programhoz való hozzáférését.

Katar emlegetése különösen sikamlós, mert a korrupciógyanús, táskányi pénzekkel tetten ért Eva Kaili EP-alelnök letartóztatása éppen azért történt, mert a térség egyik leggazdagabb állama érdekében lobbizott. A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből – Kaili is ide tartozott – és a Renew-frakcióból nem érkezett ellenszavazat, ami különösen érdekes a korrupciós fejlemények tükrében. A magyar baloldal képviselői ugyanis éppen ennek a két frakciónak a tagjai. Közülük csak Ujhelyi nem szavazta meg az előterjesztést, mert nem tudott jelen lenni. A Gyurcsány pártjához tartozó Dobrev Klára, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és a momentumos Cseh Katalin, valamint az EP-ben független jobbikos Gyöngyösi Márton is megszavazta.

Azt viszont tudjuk korábbról, hogy miközben Ujhelyi tagadta, hogy egyáltalán ismerné Eva Kailit, több közös fénykép is bizonyította, hogy ez nem igaz. Közös rendezvényeken vettek részt, sőt volt olyan, 40 év alattiakat tömörítő szervezet, amelyben Kaili a főnöke volt Ujhelyinek.

Az EP magyar balosainak bőven van tehát okuk a figyelemelterelésre, ugyanis közel vannak ők is az esetleges lelepleződéshez. Annak tükrében különösen, hogy vádalkut kötött Antonio Panzeri volt EP-képviselő, aki – saját bőrét mentendő – feltáró vallomással kíván hozzájárulni az ügy tisztázásához.

Közben elkészült a DK TV legújabb – a megboldogult Heti 7-esre nagyon hajazó – adása, amelyben természetesen egy kukkot sem szóltak az az EP korrupciós ügyeiről. Még véletlenül sem háborodtak föl a történteken, naná, hogy nem ítélték el, sokkal inkább Orbán Viktort igyekeztek rossz színben feltüntetni, akinek – mint az adásban elhangzott – „újra sikerült minden létező kérdésben összeveszni az Európai Unióval.” Ez a DK szemében nagy bűn, hiszen ők Magyarországon lényegében az Európai Unió előre tolt helyőrsége, ahogy ezt a maszatoskezű Gréczy Zsolt adásban meg is erősítette. Azért köszörülték Orbánon a nyelvüket, amiért néven merte nevezni a disznóságot. A kormányfő ugyanis kijelentette: „Ha így haladunk, hamarosan annyi korrupt Európai Parlamenti képviselő kerül rács mögé, hogy a börtönben saját focicsapatot alakíthatnak. Ki tudja? Még az Európa-bajnokságra is kijuthatnak. Itt az ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!”

Hírdetés

Gréczyék az EP korrupciós mocsarának bírálata helyett a műsorban inkább Várhelyi Olivér uniós biztost igyekeztek befeketíteni, ismételgetve az Európai Parlament ellene indított alaptalan támadását, ami szerintük komoly akadályt jelenthet a bővítés menetében. Aminek természetesen ezúttal is éppen az ellenkezője az igaz.

Gréczy Zsolt a műsorban kifejtette, hogy Orbánéknak ebben a helyzetben „itt-ott enyhíteni kellene a konfliktust”. Azaz elfogadni az unió magyarellenes törekvéseit, például a nekünk járó pénzek befagyasztását. Ezért gondolja azt Orbán – mondja Gréczy –, hogy „akkor most már kard ki kard.” Örvendezik afelett, hogy „az Európai Unió móresre tanítja az Orbán-rendszert.” Majd feltette az i-re a pontot: „És egy következő kormánynak, amelyet remélhetőleg Dobrev Klára fog vezetni, az egyik legfontosabb feladata lesz ezeknek a kapcsolatoknak a megerősítése.”

Magyarán a hazánkat zsaroló, a nekünk járó pénzeket látványosan visszatartó unióval kellene Dobrevnek megerősíteni a kapcsolatokat. Dobrev lenne itthon az EU szálláscsinálója, elősegítendő a korrupcióban fuldokló uniót rálépni Magyarország torkára. Ezt komolyan gondolják.

És ezek akarnak Magyarországon kormányozni?

Normális? – kérdezné biztosan Besenyő Pista bácsi.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »