Gratulálunk: afgán "menekült" modell lett Németország új arca

Gratulálunk: afgán "menekült" modell lett Németország új arca

A modell 18 éve menekült Afganisztánból egészen Németországig, most Claudia Schiffer helyét vette át az imázskampányban.

Zohre Esmaeli afgán "menekültből" lett modell vette át Claudia Schiffer helyét Németország imázskampányában. Esmaeli családjával a tálib rezsim elől indult útnak Afganisztánból és 18 éve, 1999-ben érkezett Németországba.

A Deutsche Wellének Esmaeli elmondta, eleinte nagyon nehéz volt az élete Németországban, súlyosan diszkriminálták az iskolában, és nagyon nehéz időszakokon ment át. Mikor úgy döntött, modellnek áll, ezt a családja nem nézte jó szemmel, ezért 17 évesen szakított velük. Bár ma már újra beszélőviszonyban van a szüleivel, nem kéri ki a véleményüket, hanem azt csinálja, amit szeretne.

Hírdetés

Esmaeli már megkapta a német állampolgárságot, modellként szinte minden nagy magazinnal dolgozott már, Zoraya néven már elkészített egy saját ruhakollekciót, 2014-ben pedig egy könyvet is írt az életéről, amelyben beszámol a gyermekéveiről Kabulban, a hónapokig tartó útról Németországba, és arról is, hogyan éltek eleinte "menekültként".

A modell most a Németország – Az ötletek földje címmel 2006-ban indult imázskampányban vette át Claudia Schiffer helyét, korábban ugyanis ő csábította egy német zászlóba csavarva a befektetőket és a külföldieket.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »