Gőzerővel készülnek a totális ellenőrzésre, amire jó indok a járvány vakcina-útlevele

Gőzerővel készülnek a totális ellenőrzésre, amire jó indok a járvány vakcina-útlevele

Gőzerővel készülnek a totális ellenőrzésre, amire jó indok a járvány vakcina-útlevele

Tony Blair ex- miniszterelnök felszólította a brit kormányt, hogy használja ki az Egyesült Királyság a G7-s soros elnökségét arra, hogy kezdeményezze egy globális vakcina útlevél bevezetését. – írja az RT.com

Blair a Telegraphnak nyilatkozva fejtette ki, hogy egy digitális azonosítóval nyomon lehetne követni az egyén covid-19 „állapotát”. Az útlevél QR – kódokat használna az oltás részleteinek, valamint a koronavírus-teszt eredményeinek eléréséhez és nyomon követéséhez.

Hírdetés

Bár elismeri, hogy az új azonosítási eljárás akadályozhatja a mozgás szabadságát és egyenlőtlenségekhez vezethet a nemzetek és az egyének között, ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy egy globális vakcina útlevél bevezetése „elkerülhetetlen”. A konszenzus megteremtése a G7 nemzetek között „kritikus első lépés” lesz egy ilyen azonosítás világszerte történő bevezetése felé – mondta.

Az ex-miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy közös ellenőrzési rendszer nélkül az utazás „sokkal kaotikusabbá és nehezebben kezelhetővé válik ”, hozzátette, hogy egy oltóanyag-útlevél segíthet feloldani „a meglévő szabályrendszert, amelynek nem biztos, hogy örülne. ”

A pandémia kezdete óta Blair az új személyazonosító okmányok bevezetését szorgalmazza a „betegség státuszának” ellenőrzésére . A múlt hónapban azt mondta, hogy a világ „készüljön fel egy egészségügyi útlevélre”, és azt állította, hogy hiába fogják ellenezni, ez „meg fog történni”.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »