Görögországban szerepelt a Canticorum Női Kar

Görögországban szerepelt  a Canticorum Női Kar

A jövő évben meglapításának tizedik évfordulóját ünneplő Canticorum Női Kar második külföldi turnéján vett részt július 15–20. között a Thesszaloniki mellett, Nei Epivateszen megrendezett nemzetközi zene- és táncfesztiválon.

Az évente megrendezett Epivatiana nemzetközi kulturális, folklór- és hagyományfesztivál a legnagyobb éves kulturális esemény Görögország Thermaikosz tartományában, amelyet a Nei Epivatesz Kulturális Egyesület szervez. A szabadtéri színpadon a világ minden tájáról érkező társulatok, tánccsoportok, kórusok mutatják be az országaikra, vidékükre jellemző dalokat, táncokat, hagyományokat.

Kórusunk vezetője, Dombora Anna zenetanárnő változatos repertoárt állított össze nekünk a szervezők által meghatározott időintervallumra. A magyar és angol nyelven előadott művek méltón képviselték vidékünket, városunkat.

Hírdetés

Az előadást megelőző próbák csodálatos háttérben zajlottak, a lenyugvó napot visszatükröző tenger partján sétálgató nyaralók is hálás közönségnek bizonyultak. Napközben Szalonikit tikkasztó hőség ülte meg, ezt enyhítette a kórus a Meteoráknál tett kirándulással, illetve a közelben levő strandra való hajókázással. A kultúra iránt érdeklődők megtekinthették az óvárost, a város szimbólumaként nyilvántartott, a 15. század közepén épült, ma múzeumként működő Fehér Tornyot, az Archeológiai Múzeumot, a több mint százéves Arisztotelész teret, a Piac teret, a belvárosi, bizánci idők emlékét őrző ókeresztény Dimitriou-templomot, a Világörökség védelme alatt álló Hagia Sophia bizánci templomot.

A járvány után nagyszerű lehetőség volt ez a fesztivál a kórus számára az éneklés és a közösségépítés szempontjából is. Utazásunkat a megyei önkormányzat támogatta.

Dr. Krecht Gyöngyvér Mária


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »