Görög miniszter: már csak két-három kérdésben kell megállapodni

A görög gazdasági miniszter szerint már csak két-három kérdés maradt megoldatlan azokon a "készpénzt a reformokért" tárgyalásokon, amelyeket Athén folytat nemzetközi hitelezőivel.

Jeórjiosz Sztathakisz egy görög tévéállomásnak úgy nyilatkozott szerda délelőtt, hogy "az ötven intézkedésből már csak két-háromról nincs egyezség". A miniszter példaként hozta fel a hitelezők által szorgalmazott áfakedvezmény eltörlését a görög szigeteken. Az általános áfa 23 százalék, a szigeteken ez 16 százalék.

Hírdetés

A görög gazdasági miniszter elmondta azt is, hogy megállapodás esetén a görög parlamentnek legkésőbb június 30-án rá kell bólintania a hitelezőkkel kötött szerződésre.

A görög adósságválság ügyében az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete, az úgynevezett Eurócsoport szerda este rendkívüli tanácskozást tart Brüsszelben. Ha ezen az ülésen sem sikerül megtalálni a mindenki számára elfogadható megoldást, akkor aligha kerülhető el, hogy Görögörszágban július elsején bekövetkezzen az államcsőd.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »