Gorka Sebestyén: Erőszakra uszítanak a demokraták

Az amerikai Demokrata Párt erőszakra uszít – ezt mondta Gorka Sebestyén a Hír TV amerikai partnertelevíziójának, a Newsmax csatornának. Donald Trump amerikai elnök tavaly nyáron kinevezett tanácsadója annak kapcsán beszélt, hogy nagygyűlést tartanak ma Washingtonban a novemberi elnökválasztást elvesztő Trump hívei. Míg azonban az amerikai főváros demokrata párti polgármestere, Muriel Bowser tétlenül nézte az Antifa és a Black Lives Matter szélsőbaloldali szervezetek elmúlt fél évben történt zavargáshullámát, addig a békés jobboldali tüntetőkre ráhívta a Nemzeti Gárdát és lezárta a belvárost.

Gorka Sebestyén arról is beszélt, hogy a radikális baloldali tüntetők megtámadták Josh Hawley republikánus szenátor házát, és életveszélyesen megfenyegették annak feleségét, aki újszülött gyermekével egyedül volt otthon a támadás idején.

– Amerikában van egy párt, amelyik törvényesítette, szentesítette az erőszakot. A CNN, a Washington Post pedig beszámolhatna arról, hogy ez a párt nem a Republikánus, hanem a Demokrata Párt – hangsúlyozta Gorka Sebestyén.

Hírdetés

Mint arról korábban beszámoltunk: a washingtoni kongresszus a mai napon számolja meg és hitelesíti az elektori szavazatokat, amely az utolsó lépés az új elnök – Joe Biden – megválasztásának folyamatában. Noha ez elméletileg formalitásnak számít, a demokratákat tömeges csalások elkövetésével vádoló Donald Trump még abban bízik, hogy alelnöke, a szavazatszámlálás folyamatát vezető Mike Pence még hiteltelenítheti az eredményt.

A republikánusok egyébként nem csupán az elnökválasztást veszítették el, de a kongresszus felsőháza, a szenátus felett is minden bizonnyal elveszítik az irányítást a tegnap tartott georgiai pótválasztás nyomán.

Donald Trump amerikai elnök egyik támogatója az amerikai elnökválasztás eredményének kihirdetése elleni tiltakozáson Washingtonban 2021. január 5-én. Több Trumpot támogató csoport is bejelentette, hogy január 6-án is nagygyûlést tartanak, mert szerintük széles körû csalások történtek, s valójában Trump nyerte az elnökválasztást. MTI/AP/Jacquelyn Martin


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »