Gorka nekiment a BBC riporterének

Orbán korábbi, Trump jelenlegi tanácsadója az első perctől támadta az őt kérdező riportert.

Donald Trump tanácsadója, Gorka Sebestyén politikailag motiváltnak nevezte egy vele készített interjú során a BBC-t, majd közölte, a brit hírcsatornát az álhírek ejtették csapdába. A magyar származású Gorkát a Newsnight című műsorban kérdezték az amerikai elnök egyik sajtótájékoztatóját követően. Mivel a riporter, Evan Davis kérdésében zavarodottnak minősítette Trump fellépését, Gorka már első mondatában megjegyzést tett a sajtóra. – Elég szánalmas ezt éppen a BBC-től hallani – mondta, majd hozzátette: a sajtótájékoztató csak azoknak az újságíróknak tűnhetett furcsának, akik egy politikai elvárás mentén működnek. A korábban Orbán Viktor stábjában is dolgozó Gorka akkor dühödött be igazán, amikor a BBC riportere az amerikai sajtószabadság jövőjéről kérdezte. A műsorvezető arra volt kíváncsi, tervezi-e a Trump-kabinet, hogy a jövőben intézkedéseket hoz a sajtó korlátozására.

Hírdetés

– Ez álhír. Ön éppen egy álhírt terjesztett – válaszolt erre Gorka, jelezve, hogy már a kérdés feltevése is hamis prekoncepciókon alapul. A videóból az is kiderül, Trump biztonságpolitikai tanácsadója nem csak az őt kérdező riporterrel, hanem a BBC működésével általában sincs megelégedve.

– Sajnos azt kell mondjam, hogy önt és a kollégáit álhírek ejtették csapdába – mondta Gorka. Mikor a riporter Trump könnyelmű, Washington szövetségeseit gyakran elbizonytalanító kijelentéseiről akart beszélni, a magyar származású tanácsadó a brit köztévé ideológiai elkötelezettségét vette elő. – Az ön által képviselt megközelítés csupán egy vágyálom. Ha nem lenne maga előtt egy politikai szándékok által vezérelt kérdéssor, sokkal jobban kijönnénk egymással – mondta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »