Goodfriend a bekéretéséről: “baráti hangulatban” beszélgettek

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és határozottan visszautasítja John McCain szenátornak a magyar miniszterelnököt, illetve Magyarország és Oroszország viszonyát illetően tett szavait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, miután beszélt André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivővel.

A kormány újfent arra kérte a vezető amerikai tisztviselőket, hogy „Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot” – közölte a szaktárca.

Magyar Levente az ügyvivőnek azt is elmondta, hogy Magyarország kormánya üdvözli, hogy Colleen Bell nagyköveti jelölésének szenátusi jóváhagyásával helyreáll az Egyesült Államok teljes értékű diplomáciai képviselete Magyarországon – írta a szaktárca.

Előzőleg Magyar Levente államtitkár hivatalába kérette André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt John McCain republikánus szenátornak az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával tett kijelentései miatt.

André Goodfriend a találkozóról csak annyit mondott, hogy baráti hangulatban beszélgettek John McCain szavairól. Az amerikai ügyvivő újra megfogalmazta az USA aggodalmait Magyarországgal szemben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »