Gonosz oroszok zaklatták a szivárványos kis hollandokat a Fekete-tengeren

Orosz vadászrepülőgépek "zaklatták" június 24-én az Evertsen nevű holland fregattot a Fekete-tengeren, áltámadásokat végrehajtva, és zavarva a kommunikációs rendszereket – közölte a holland védelmi tárca vezetője kedden.

Ank Bijleveld-Schouten felelőtlennek nevezte a felszíni célpontok leküzdésére alkalmas rakétákkal felszerelt orosz repülőgépek zavaróakcióját, amely mintegy öt órán át tartott, és "ellentétes volt a hajózás szabadságával".

"Nincs mentség az ilyen agresszív cselekményre, amely szükségtelenül növeli a balesetek kockázatát" – hangsúlyozta a miniszter. Jelezte, hogy országa diplomáciai szinten fogja megvitatni az ügyet Oroszországgal.

Hírdetés

Az Evertsen a brit repülőgéphordozót kísérő hajórajhoz tartozott, amely akkor éppen őrjáraton volt a térségben.

Június 23-án az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz parti őrség egy hajója két figyelmeztető lövést adott le a Defender brit romboló felé, miután három kilométernyire behatolt az orosz területi vizekre a Fekete-tenger északnyugati térségében. London nem sokkal később azt közölte, hogy nem dördültek el figyelmeztető lövések, a brit hadihajó pedig nemzetközileg elismert útvonalon, ukrán vizeken haladt Odesszából Georgia (persze nem Amerika, hanem Grúzia – a szerk.) felé.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »