Gondozójával tévedt el egy nyugdíjas férfi a kassai Várhegyen

Gondozójával tévedt el egy nyugdíjas férfi a kassai Várhegyen

Az erdőben eltévedt páros még tegnap, a kora délutáni órákban riasztotta telefonon a Kassai Kerületi Rendőr-kapitányságot. A keresésbe több tucatnyi rendőr és tűzoltó is bekapcsolódott. A nyugdíjas férfit és az őt vigyázó gondozóját nagyjából két órányi keresés után találták meg az erdőben.

Ahogy arról szerkesztőségünk tegnap elsőként beszámolt, a páros a Kassához közeli Várhegy erdejében tévedt el. A tűzoltók és a rendőrök keresésükre indultak. Felkutatásukat az is nehezítette, hogy Lengyelország felől rendkívül erős és sűrű havazás érte el a térséget a délutáni órákban. Ráadásul a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet másodfokú szélriasztást adott ki a régióra. A hatóságok ezért is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Számolniuk kellett ugyanis azzal, hogy a látási viszonyok percről percre romlanak.

Hírdetés

Akkor még úgy tudtuk, hogy egy idősebb férfi és lánya került bajba, túrázás közben tévedhettek el, azonban Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőr-kapitányság szóvivője ma reggel lapunknak megerősítette, hogy egy idős férfi és gondozója került bajba. Megerősíthetem, hogy tegnap délután 12.32-kor, a rendőrség 158-as segélyhívó vonalán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Kassa-Észak városrészben egy idős férfi és gondozója a kilátó körüli séta során eltévedt, és nem talált vissza az útra. Azonnal értesítettük az összes közelben lévő rendőrjárőrt és a nyomozói osztály rendőreit, akik az említett városrészt átfésülték. Ezt követően további mentőalakulatokat küldtünk a helyszínre. Az északi állomás rendőrei nem sokkal három óra után mindkét eszméleténél lévő embert a kilátó alatti, nehezen megközelíthető terepen találták meg. A mentőalakulat helyszínen tartózkodó tagjai a nehezen megközelíthető terepről átszállították a bajban rekedteket a fő útra, ahol a mentősök mindkettőjüket kezelésbe vették” – tudatta lapunkkal Mésarová. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »