Göndör hajú pesti srác? – a hitgyülis zsidó Pajor Tamás fiával nyerették meg a halszagú leégés miatt hirdetett '56-os pályázatot

Göndör hajú pesti srác? – a hitgyülis zsidó Pajor Tamás fiával nyerették meg a halszagú leégés miatt hirdetett '56-os pályázatot

Tovább égeti magát a közmédia. Egyre kínosabbá kezd válni az 1956-os emlékév hivatalos dalai körüli állami erőlködés.

Először ott volt ugye a sztárénekeseket felvonultató, nagy lendülettel beharangozott és futtatott "halszagú" szám, Desmond Child „szabadsághimusza”. Erről aztán utóbb kiderült, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló, félig magyar, félig kubai származású énekes, zeneszerző, szövegíró egy korábbi dalának újrahasznosításáról van csupán szó, amit egy egyetemi amerikai futballklub, a Miami RedHawks egykori bajnokcsapatának tiszteletére szerzett még 9 évvel ezelőtt. Bár Child állítása szerint ingyen adta a dal jogait a magyar államnak, az ettől függetlenül mégis 50 millió forint közpénzt emésztett fel.

A csúfosan megbukott „Egy szabad országért” után aztán jött az újabb nagy ötlet

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV egymillió forintos pályázatot hirdetett, kicsit ugyan megkésve, szeptember 19-én. A pályázók feladata az volt, hogy új szöveget írjanak az olasz Avanti ragazzi di Buda kezdetű dalhoz, amely évtizedekkel ezelőtt született Olaszországban a magyar szabadságharcosok emlékére. Az eredetileg kommunistaellenes induló a kilencvenes években a Lazio ultráinak kedvelt lelátói himnuszává vált. A következő szűk egy hónapban az MTVA felhívása folyt még a csapból is. Lett is nagy felzúdulás! Jött az Index, a HVG, a Bors, a Blikk és a többiek, hogy szenzációhajhász, címlapos írásaikban lerántsák a leplet a római égszínkék-fehérek rettegett fasiszta meg egyben neonáci drukkereiről az Irriducibiliről és Mussolini kedvenc sportegyesületéről.

A közmédiánál minden bizonnyal azonnal összeült a válságstáb, de szerencsére jött az exdrogos zsidó, ma hitgyülekezetes Pajor Tamás fia, az időnként a Hetek újságban is publikáló Pajor Ábrahám, aki megírta „A göndör hajú Pesti Srác” című pályaművét és 1246 szavazattal meg is nyerte a fődíjat.

Hogy fajtársi kéz csaklizta el a jattot, és így még a fasiszta magyarokba is rúghattak egyet, a probléma megoldódni látszott, a korábban oly hangos média is befogta a száját, de mégsem ment minden simán. A Petőfi TV-nél azt szerették volna ugyanis, hogy a hazai szurkolótáborokból, egy táboronként 3-4 fő alakította kórus énekelje fel a dalt. A Nagyistók Tibor vezető szerkesztő által megkeresett Debrecen, Diósgyőr, Kaposvár, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, illetve a Zalaegerszeg szervezett szurkolói csoportjai azonban nem akartak asszisztálni ehhez, sőt nyílt levélben fogalmazták meg a véleményüket:

“Nagyon megtisztelőnek találtuk a megkeresését. Tiszteljük az ’56-os hősöket. A táborok a lelátókon mindig kiírásokkal vagy élőképekkel emlékeznek a hőseinkre. A magyar szabadság az egyik legnagyszerűbb eszme, mely mellett elkötelezheti magát az ember. Viszont a mi rétegünk nem szabad. A mi társadalmi csoportunkat folyamatosan üldözik, nemkívánatosnak tartják, gyalázzák. Hol törvénytelenül, hol törvényeket alkotva, vagy azokat kedvük szerint áthágva rúgnak belénk. A mi értékrendünkben, a szabadságra és a hősökre emlékezés eszméjével nem fér össze az, hogy egy emlékdal létrejöttekor eltűnhet 50 millió forint, de az sem, hogy a szabadság eszméjét elfojtani hívatott titkosszolgálati vezetőt október 23-án léptetik elő. (Itt arra céloztak, hogy rendőr altábornaggyá léptettek elő egy egykori III/II-es titkosszolgálati operatív tisztet, aki, miközben Orbán Viktor 1989-ben, Nagy Imre újratemetésén a beszédét mondta, beépített ügynököktől várta a jelentéseket – a szerk.) Fentieket szem előtt tartva, hoztuk meg döntésünket”.

Mit szólnak ehhez a Lazionál?

Más megoldás kellett tehát. Mivel minden nagyobb és kisebb magyar szurkolótábor visszautasította őket ezért, nem maradt más, mint hogy beöltöztettek néhány embert Fradi- és Újpest-mezekbe, kerítettek pár zászlót is és már mehetett is ki a kép meg hír, hogy „szurkolókkal rögzítik az ’56-os dalpályázat nyertesének dalát”. A hitgyülis zsidó Pajor Tamás fiának, Pajor Ábrahámnak „A göndör hajú Pesti Srác” című szövegével… (Az alacsonyabb vérnyomásúak ide kattintva olvashatják.)

Hírdetés

Találtak is hamar egy göndör hajú szurkolót…

A legnagyobb csavar a történetben azonban az, hogy az Avanti ragazzi di Budának már sokkal korábban is születtek magyar verziói. Ezek közül a legnépszerűbb a Romantikus Erőszak 2008-ban készült felvétele, amelyhez számos videó készült már, még lengyel és spanyol nyelven feliratozott is. Ezek össznézettsége a legismertebb videómegosztón meghaladja az 1 milliót. Erről nyilván az MTVA-nál is tudnak, hiszen még a hiteles tájékoztatás bajnoka, a Blikk is megírta.

Az Ultrasinfo.com megkérdezte Sziva Balázst, az együttes frontemberét, hogy mi a véleménye a közmédia újabb nagy égéséről:

„Gyalázat, amit művelnek és teljesen ellentétes a dal eredeti szellemiségével! 1994-ben a régi dobosunk Londonban járt egy skinheadkoncerten, ahová Európa számos országából érkeztek fiatalok. A társaival betértek egy pubba, ahol éppen egy nagyobb létszámú olasz brigád sörözött. Amikor az olaszok megtudták, hogy három magyar is van a kocsmában, azonnal rázendítettek az Avanti ragazzi di Buda kezdetű dalra. Mi innen hallottunk először a nótáról. Ez a jelenet az évek során többször is megismétlődött, amikor csak olaszokkal találkoztunk. Aztán 2006 őszén, a Budapesten lezajlott utcai összecsapások hatására, erre a dalra utalva, több olasz futballklub, az Internazionale, az AS Roma és természetesen a Lazio szurkolótábora fejezte ki a budapesti fiatalok iránt érzett szimpátiáját úgy, hogy “Avanti ragazzi di Budapest” feliratú drapikat feszítettek ki a lelátón. Ők így tisztelegtek az ’56-os kerek évforduló előtt és az ötven évvel később az utcán tüntető magyar fiatalokkal vállaltak szolidaritást. Ezt akartuk a magunk módján viszonozni úgy, hogy készítünk egy magyar nyelvű feldolgozást, később csináltunk hozzá egy klipet is, ami önálló életre kelt. Én teszek a milliókra. Nekem az számít, hogy sokan éneklik a dalt és, hogy 2009 tavaszán, amikor lemezen is megjelent az egykori Corvin közi szabadságharcos, Pongrátz Ödön bácsi, a parancsnok Pongrátz Gergely bátyja mondott köszönetet érte” – mondta az énekes.

(Ultrasinfo.com nyomán)

Egészséges értékrend: a homokos emlékdalmutyi és az állambiztonsági elvtárs kinevezése miatt nem énekelnek a szurkolók a Petőfi TV-nek

Rétvári a homokos újrahasznosított ’56-os daláról: teljesen megszokott, hogy újnak adnak el valamit, ami régi

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a Jobbik a homokos jogi aktivistával kötött nemzeti dalmutyi miatt

Mi került másodpercenként csaknem 200 ezer forintba a hirtelenmagyar buzi újrahasznosított ’56-os dalán?

Másodpercenként 200 ezerbe került az újrahasznosított "56-os" dal – a Jobbik feljelentést tett

Orbánnak 1956-ot is sikerült barackfa-bulivá gyaláznia – ráadásul egy 2007-es dalt poroltak le, jó lesz az nekünk

Paolo Di Canio: "Igen, fasiszta vagyok. És akkor?"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »