Gondolta volna, hogy aki lefúj egy holoiparos plakátot, az egész nemzetének kárt okoz?

Gondolta volna, hogy aki lefúj egy holoiparos plakátot, az egész nemzetének kárt okoz?

Márpedig Balog Zoltán szerint ez a tényállás… Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ugyanis „megdöbbentőnek és felháborítónak” tartja, hogy ismeretlenek megrongálták a „holokauszt-túlélőkről” szóló fotókiállítást Budapesten.

„Az ismeretlen elkövető vagy elkövetők a kiállítás vandál és értelmetlen megrongálásával nemcsak a holokauszt túlélőit gyalázták meg, hanem a zsidó közösségeknek, az egész nemzetnek és minden jóérzésű embernek is kárt okoztak” – áll a tárca közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Hírdetés

A minisztérium határozottan elítéli a cselekedetet. Kiemelték: „a kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa, az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól”.

A Madách téren bemutatott 70 év unokái című kiállítást hétfőre helyreállították: a Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Grosser János, a DK országos tanácsának tagja, valamint fia és barátaik megtisztították a festéktől a 14 megrongált fotót.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »