Gondolta volna? A pitypang a legjobb csonterősítő

Gondolta volna? A pitypang a legjobb csonterősítő

A csontjainkat nemcsak tejtermékekkel, hanem gyógynövényekkel is erősíthetjük. Mutatjuk, melyek a legjobbak!

A pitypang hajtásai (a szárak, a levelek és a virágok) nem csak az esszenciális csontképző tápanyagban – kalciumban – gazdagok, hanem bőséges mennyiségben tartalmaznak bórt is, ami az erős csontok számára létfontosságú.

A pitypang így az élelmiszerek közül az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmazza a bórt.

A gyermekláncfű szárát, virágait és leveleit szárított formában is megvásárolhatjuk, majd forró vízzel főzetet készíthetünk belőle. Hagyjuk így legalább 10 percig, majd fogyasszuk napi 3x ezt az italt, a még hatékonyabb eredmény érdekében. Egy háromhetes kúrát azonban kövessen egy hét szünet, és csak ezután ismételjük a folyamatot.

A lófarokhoz hasonló növény egyedülállóan vékony, hosszú levelekből álló növény, amely lószőrzetre hasonlít. Nem csak erős csontokat épít, a kutatók szerint megakadályozhatja a csonttöréssel és a csontritkulással kapcsolatos fertőzéseket is.

A zsurlók ráadásul javítják az oszteoblasztok csontképző képességét is.

Hírdetés

Adjunk egy teáskanál szárított zsurlót egy csésze forralt vízhez. Hagyjuk állni legalább 10 percig. Az így készülő italt pedig fogyasszuk naponta háromszor a legjobb eredmény elérése érdekében.

A csalán ismert immunerősítő hatásáról, ugyanakkor elegendő mennyiségű kalciumot is tartalmaz,

ráadásul könnyen felszívódik.

Adjunk hozzá egy teáskanál szárított csalánt egy csésze forró vízhez, majd hagyjuk állni 10 percig. Naponta háromszor fogyasszuk a kívánt eredmény érdekében. A szárított csalán hozzáadható levesekhez is, így akár táplálékkiegészítőként is használhatjuk.

Gyönyörű lila virágairól könnyen megismerhetjük, ráadásul gyakran tűnik fel szinte bárhol. A benne található formononetin nevű vegyület akadályozza meg a csontritkulást az állatoknál.

Készítsünk belőle teát! 1 teáskanál szárított réti here virágot forrázzunk le 1 csésze vízzel, majd hagyjuk állni 10 percig. Naponta három csészényit bátran fogyaszthatunk belőle a kívánt hatás elérése érdekében, de friss formában hozzáadhatjuk salátákhoz, szendvicshez is, azonban kerüljük a forgalmas utaknál szedett növényeket, illetve azt is, amely permetezett helyről származik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »