Gond van Trump körül

Gond van Trump körül

Ismét a muszlimokat sértegette Donald Trump. A republikánus elnökjelölt egy Irakban elesett katona édesanyját bántotta meg. A kijelentést demokrata ellenfele mellett a republikánus párt vezetői is elítélték.

Ismét magára haragította a muszlimokat a republikánusok elnökjelöltje. Donald Trump egy Irakban hősi halált halt muszlim amerikai katona szüleinek ment neki. Az édesapa a demokraták elnökjelölt-állító gyűlésén szólalt fel, bírálta Trumpot, amiért elnökként nem engedne be több muszlimot az országba. A republikánus politikus nem maradt adós a válasszal.

„Ha megnézzük a feleségét, ott állt mögötte. Nem mondott semmit. Lehet, hogy nem volt szabad megszólalnia. Sokan észrevették ezt. Nagyon csöndben volt. Mintha nem lett volna mondanivalója” – mondta Donald Trump.

A katona édesanyja azt üzente Trump-nak, hogy nem a vallása, hanem a fájdalma miatt nem tudott megszólalni. Trump szavait a muszlimok mellett a háborúban elesett katonák hozzátartozói is sértésnek vették, és levélben követeltek bocsánatkérést az elnökjelölttől.

Így támadást indítani Khan kapitány édesanyja ellen, aki ott állt a színpadon a férjével, hogy megemlékezzen a fia által hozott áldozatról, és aki előtte többször is kifejezte, mennyire meghatotta ez. Szóval ezután Trump így nekitámad. Nem tudom hol a határ. Nem tudom, lehet-e ennél mélyebbre süllyedni – mondta a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton.

Elítélően nyilatkoztak a republikánus vezetők is, akik szerint Trump nem a párt álláspontját képviseli a muszlimok megítélésében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »