Gömör, Nógrád, régiósfoci: Csak a fülekiek szereztek három pontot

Gömör, Nógrád, régiósfoci: Csak a fülekiek szereztek három pontot

Nyitókép: Körkép.sk

Idegenben győztek a fülekiek, otthon döntetleneztek a rimaszombatiak, idegenben vesztettek a losonciak

Bártfa (Bardejov) – Fülek 1-4 (1:2)

Könnyed győzelmet aratott Fülek a sereghajtó Bártfa otthonában. A vendégek már a mérkőzés 3. percében megszerezték a vezetést, Tangiri tizenegyesből vette be Sukovský kapuját. Tizenhárom perccel később aztán Kvernadze megduplázta az FTC előnyét.  A hazaiak a félidő végén Vincent De Paul Yapo révén szépítettek.

A fordulást követően is a vendégek játszottak fölényben, melynek eredményeként Tangiri másodszor is eredményes volt. Végül a csereként beállt Rubint is kivette részét a győzelemből, miután a 84. percben betalált, s így 4:1-re diadalmaskodott a füleki csapat.

A fülekiek az 7. helyan állnak a tabellán, legközelebb hazai pályán játszanak, jövő vasárnap 14.30-kor a listavezető kassai egyetemistákat fogadják.

Rimaszombat – Lokomotíva Kassa 3:3 (1:0)

A hazaiak a tabella tizenkettedik helyéről, míg az újonc kassaiak (Košice) az előkelő ötödik pozícióból várhatták az izgalmasnak ígérkező találkozót.

Hírdetés

Az első szűk húsz percben leginkább a mezőnyben gyúrták egymást a csapatok. A  19. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a hazaiak, egy jobb oldalról beadott labdát a középen érkező Božík lőtt a hálóba.

A 72. percben egy büntetőterületen belül történt szabálytalanságért 11-est ítélt a játékvezető a hazaiak javára, a büntetőt pedig Gembický nagy erővel lőtte a kapuba. A kassai csapat a kétgólos hátrány ellenére sem adta fel, és már öt perc múlva Čornak góljával szépített.  A 82. percben egy gyors, formás ellentámadás végén Juhász góljával ismét kettővel ment a Rimaszombat. De még nem volt vége, ugyanis hazaiak a rendes játékidő  utolsó tíz percében érthetetlenül beszorultak a kapujuk elé, melynek eredményeként Škovran góljával 3:2 lett az eredmény, majd a ráadásban újfent ő döntötte el a meccset, egy szögletet követően fejelt Kuba kapujába, beállítva ezzel a 3:3-as végeredményt.

A rimaszombatiak a bajnokság tizenegy fordulója alatt először játszottak döntetlent, a tizenharmadik helyen állnak, folytatás egy hét múlva újra itthon, vasárnap a sereghajtó bártfaiak érkeznek Rimaszombatba.

Kálnó (Kalinovo) – Losonc 1: 0 (0:0)

Az előzetesen esélyesebbnek tartott kálnóiak otthon tartották a pontokat a szomszédos Losonccal szemben. A gól nélküli első játékrészt követően viszonylag sokáig, az 59. percig kellett várni az egyetlen találatra, ekkor Edward Simon Abubu volt eredményes.

A losonciak a forduló után a tabella tizennegyedik pozícióját foglalják el, legközelebb vasárnap a kassai Lokomotíva otthonában bizonyíthatnak majd.

Csomós Elemér

Felhasznált forrás: sportnet.sk/futbalnet/

Kép: Gecse Attila


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »