Gömör és Nógrád lakossága összezárt: leadták a petíciós íveket a minisztériumban a rimaszombati kórház megmentéséért – VIDEÓVAL

Gömör és Nógrád lakossága összezárt: leadták a petíciós íveket a minisztériumban a rimaszombati kórház megmentéséért – VIDEÓVAL

Csupán három hét leforgása alatt több mint harminchatezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért indított petíció során. A petíciós bizottság tagjai a mai nap folyamán rövid sajtótájékoztatót tartottak a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma bejárata előtt a petíciós ívek átadása alkalmából.  

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a kormány egészségügyi reformja keretében több fontos regionális kórházat, köztük a rimaszombatit is leminősítené, megszüntetve ezáltal számos fontos egészségügyi ellátást.

Elképzelhetetlen, hogy Losoncon vagy Besztercebányán oldják ezt meg, ezeknek a kórházaknak nincs is akkora kapacitásuk, úgyhogy ez kivitelezhetetlen. Ezáltal a losonci kórház is lebénulna, az ottani betegek ellátása is komolyan leromlana.

– hangsúlyozta.

Hírdetés

A kormány által tervezett egészségügyi reform eredeti célja az, hogy az emberek jobb minőségű egészségügyi ellátást kapjanak, még annak árán is, hogy egyes kezelések és egészségügyi szolgáltatások csak távolabb, egyes kiemelt kórházakban lesznek elérhetőek. A tiltakozók azonban úgy látják, hogy egy reformot nem egy újabb járványhullám kezdetén, leépítéssel kell kezdeni.

Auxt Ferenc, rimaszombati lakos rámutatott a térség elmaradott infrastruktúrájára, a hiányzó beruházásokra és hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák ezt a felháborító reformtervet.

Én jómagam is itt éltem le az életemet, itt van a családom. Rögtön arra gondol az ember, hogy egy apró kis problémával is menni kell. Mikor fontos, hogy gyors segítségnyújtást kapjon az ember, száz kilométereket nem utazhat egy-egy komolyabb esettel.

– mondta.

A sajtótájékoztatót teljes egészében az alábbi videóban tekinthetik meg:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »