Gombamód szaporodnak a midibuszok a Várban

Gombamód szaporodnak a midibuszok a Várban

Az év végéig forgalomba állnak a tervek szerint – a tesztidőszakot követően – az új alacsony padlós, légkondicionált Karsan Atak midibuszok a budai Várban.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a járművek keddi, budapesti bemutatóján bejelentette: a fővárosba két új, török gyártmányú midibusz érkezett meg, ezeket további tizennégy követi októberben. Felidézte, hogy sok volt a probléma az elavult midibuszokkal, és 2013-ban született az a döntés, hogy újak kellenek.

Még 2013-ban indult

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budavári Önkormányzat 2013-ban indított közbeszerzési eljárást 16 midibusz beszerzésére. A beszerzés költsége 909 millió forint, amelyet a budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó program keretében, teljes egészében európai uniós támogatásból finanszíroznak.

Ha a szükséges források rendelkezésre állnak majd, akkor további huszonnégy midibuszt tudnak lehívni a török szállítótól – közölte Szeneczey Balázs. Szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban felújították azokat az útvonalakat, amelyeken a Vár menetrend szerinti buszai járnak.

Hírdetés

Ősz végétől állnak forgalomba

Nagy Gábor Tamás, az első kerület polgármestere (Fidesz–KDNP) a beszerzés szükségességéről szólva arról beszélt, hogy a lecserélendő járművek talán ma az országban futó legrosszabb műszaki állapotban lévő buszok. Ezek a járművek kényelmetlenek, megbízhatatlanok – jelentette ki. Közölte, az ősz végétől az új midibuszok már forgalomba állhatnak a Várban.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy az alacsony padlós midibuszokat Euro VI-besorolású dízelmotor hajtja, a járművek légkondicionálóval és lehajtható kerekesszékes rámpával is fel vannak szerelve. A buszon egyszerre 39 ember tud utazni, az ülőhelyek száma 21.

Szorosabbá válik az együttműködés

Sakir Fakili budapesti török nagykövet arról beszélt, hogy Magyarország és Törökország együttműködései egyre szorosabbá válnak.

Vancin Kitapci, a Karsan Pazarlama ügyvezető igazgatója szintén kiemelte: a két ország kapcsolata nagyon különleges. Mind a két ország nagyon sokat tesz azért, hogy a stratégiai együttműködést még szorosabbra fűzze – jelentette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »