Góg és demagóg unokái

Góg és demagóg unokái

Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük a rezsicsökkentést! Nekik már több pénzük van, mint Önnek és végül Szebb jövedelmet. Beindult a kampány, így mi is szemezgettünk egy kicsit. Miért is lesz nehéz dönteni április 6-án…

A rendszerváltás utáni kampányok ismeretében is meglepő 2014 választási harcának infantilizmusa, az üzenetek nyomasztó együgyűsége, és legfőképp a pitiáner, demagóg ígérgetés dömping, amiből úgy tűnik már egyetlen egy politikai erő sem akar kimaradni.

Bélám, ezeknek már megint több pénzük van!

mszp-oriasplakat.jpg

Az MSZP boszorkánykonyháján láthatóan nem nagyon erőlködtek a bonyolultabb üzenetek összeütésén, valószínűleg inkább a konzervatív, hagyományokhoz hű öregek kerülhettek fölénybe a kreatív stáb dohányfüstös, hajnalig tartó értekezletén. Vita már csak azon lehetett, vajon a magyar társadalom gazdagok, szegények, fiatalok, nyugdíjasok, esetleg a határon túli testvérekkel szemben érzett önzését, irigységét, vagy egyszerűen csak lenéző attitűdjét lovagolják-e meg a kampány során. Ám ezt a vitát is rövidre zárta a felismerés: egyszerűen legyen annyi, hogy LOPNAK! Ugye mekkora ötlet, Laci bátyám? Ildikó hozz már egy konyakot, most odab…unk a Zorbánnak!

Érted? Nem érted? Ez a vicc, mert ettől vicc!

gyucsany_cof_plakat.jpg

Roppant kínos, ha egy viccet meg kell magyarázni a tisztelt hallgatóságnak. Hasonló történt a Fidesz házi civil szervezeténél is, amikor bohócos plakátjuk értelméről külön sajtótájékoztatót kellett tartani. Még a hardcore Békemenet túrázók is csak zavartan pislogtak körbe-körbe, hogy ugyan már, valaki kifejthetné, otthon min is kell majd nevetni.

Hírdetés

No, el is magyarázták, így már tudjuk, hogy a bohóc egy tanár, aki álruhás társait üdvözli, ráadásul még tőle is veszik a leckéket! Sajnos azt kell mondanunk, egy átlagos Harrach Péter felszólásba több humor és játékos csíny szorult mint ebbe a plakátba, ráadásul még egy finom öngólt is sikerült rúgniuk a kézben tartott névtáblákkal: ha már nem sikerült elszámoltatni, legalább a plakáton tűnjön úgy, mintha…

Változás a változatlanságban

1464770_10201706845808067_1198982438_n.jpg

Van valami bájos a változással kampányolni egy olyan országban, ahol legalább 24 éve nem történik semmi. Mindezt Uncle Sam pompom sapkás kőbányai nyugger változatával már inkább félelmetes, mint vicces.  Hogy a plakátról rábökő idős amazon láttán mit érezhet az ország nyugdíjra már eleve esélytelen 40 alatti része, azt azt olvasó fantáziájára bízzuk…

Szebb jövedelmet!

tumblr_n0dvubqIne1qjlvaxo1_400.jpg

Szebb reggelt, szebb napot, szebb estét! A szebb napokat is megélt nemzeti radikális párt úgy tűnik, a cukiság roham után ezúttal a felveszi a kesztyűt a demagógia frontján is, lemaradni nem lehet, nagy ott a tolongás.

Itt kérem nincs tökölés, nem keresünk célcsoportot, nem osztunk, nem szorzunk, nincsenek háttérelemzések, mennyit lehet nyerni, veszteni vele, egyszerűen csak: 100% Magyar, 100% demagógia.  Matyó hímzés, piros fehér zöld háttér, némi Média Markt utánérzés és TÖBB DELLA!  Már csak egy oldalról benyúló Klapka György Vámház körút 9. hiányzik róla: Ne a pénzt, a pártot nézze! Nyilván még egy radikális párt sem engedheti meg magának, hogy csak és kizárólag Horthy-szobrokat és rovásírásos táblákat ígérjen egy kampányban. De azért valljuk be: nincs az a politikai elemző, aki ne dobott volna egy hátast, ha egy éve azt mondják neki: a szocik emlékezetes „Több pénzt az embereknek!” satu egyszerűségű kampánya idén jobbradikális kiadásban tér vissza.

Széljegyző


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »