Gmail helyett: jön az XMail

Gmail helyett: jön az XMail

Nyitókép: Archív

Közel kétmilliárd felhasználójával jelenleg a Gmail a legnépszerűbb levelezőrendszer. Ilyen felhasználói bázis mellett különösen érdekes, hogy úgy gondolja a különc techmilliárdos Elon Musk, itt az idő vetélytársat állítani neki, olvasható a HVG cikkében.

Úgy tűnik, Elon Musk semmiből sem szeretne kimaradni. Indított már ChatGPT-riválist fejlesztő céget, legújabb hírek szerint pedig az elektronikus levelezésben méretné meg magát, erre utalnak minap tett bejegyzései. Nem is akármilyen vetélytárssal szemben indulna, hanem a Google Gmailjével. Nem kis fába vágná a fejszéjét, ugyanis a Gmailnek – becslések szerint, miután a Google nem hozza nyilvánosságra a pontos adatokat – jelenleg körülbelül 1,8 milliárd aktív felhasználója van.

Hírdetés

Saját közösségimédia-platformján, az X-en lengette be az újdonságot, egy kérdésre válaszolva. Nathan McGrady, az X vezető biztonsági mérnöke az XMaillel kapcsolatban kérdezte Muskot, aki a válaszában megerősítette, hogy a szolgáltatás fejlesztése folyamatban van.

A projekt egyelőre még nagyon korai stádiumában tart, azonban néhány apróság már körvonalazódni látszik. Például hogy Musk célja egy olyan platform létrehozása, amely forradalmasítaná az e-mailek küldését és fogadását, emellett gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb lenne a jelenlegi e-mail-szolgáltatásoknál. Állítólag az Xmail a decentralizációra és a nyílt forráskódú technológiára fog összpontosítani.

Hallani olyan funkciókról is, mint a végpontok közötti titkosítás, blokklánc-alapú technológia a spamek és a csalások elleni védelemhez, mesterséges intelligencia által vezérelt funkciók, továbbá integráció más Musk-vállalkozásokkal (pl. X, Tesla, SpaceX). A megjelenés idejéről egyelőre semmi hír, bár vannak spekulációk, amelyek szerint a rendszer még ebben az évben bemutatkozhat, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

HVG


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »