Giró-Szász: Kijózanítólag fog hatni a népszavazás

Giró-Szász: Kijózanítólag fog hatni a népszavazás

Azokat a kereteket, amely között kezelni akarjuk a migráns kérdést, nekünk kell meghatározni. Ezt mondta Giró-Szász András politológus Tamásiban a kényszerbetelepítésről tartott lakossági fórumán.

A volt kormányszóvivő Törökországra utalva arról beszélt, nagy bajban van az EU, ha egy unión kívüli országtól függ az, hogy megoldódik-e a problémája. Giró-Szász úgy véli, a magyar népszavazás kijózanítólag fog hatni az európai politikusokra, mert különben saját választóik szembe fordulnak velük. Emiatt Európa jövője szerinte október 2-án dől el, melynek tétje gyermekeink és unokáink jövője.

„Ez az egész, ami október 2-án eldől, az róluk szól, a gyerekeinkről és az unokáinkról. Mert az egész helyzet, hogyha nagyon egyszerűen akarom megfogalmazni az az, minthogyha otthon valaki más meg akarná mondani azt, hogy ki menjen be a lakásukba. Erről szól október 2-a, hogy nem hagyhatjuk, hogy megmondja valaki más ezt. Mi mondhatjuk, hogy bejöjjön valaki, de más nem mondhatja meg” – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »