Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő egy milánói sajtórendezvényen kedden.

Giorgia Meloni kijelentette, nincsen tudomása arról, hogy Franciaország vagy Németország „olyan sok embert átvett volna Olaszországtól”. Arra utalt, hogy az olaszországi partokra évente több mint százezer érkező bevándorlóból kevés tagállam vett át embereket.

Hírdetés

„Magyarország ellenáll a szétosztásnak, de magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanúgy ellenállnak” – fejtette ki. Úgy vélte, az egyetlen járható út, amely mindenki érdekeit figyelembe veszi az, ha a vita arról folyik, hogy miként lehet megállítani az illegális bevándorlást Európába. „Az egyetlen komoly hozzáállást az együttműködés képviseli a származási és a tranzit-országokkal” – hangoztatta Giorgia Meloni.

„Ezt az utat kell követni, és szavazatukkal a tagállamok polgárai ezt üzenhetik az Európai Uniónak. Szavazatuk alapvető jelentőségű, hogy a mi és a hozzánk hasonlóan gondolkodók állásfoglalását erősítsék” – húzta alá Giorgia Meloni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »