Giorgia Meloni is megvédte Magyarországot

Giorgia Meloni is megvédte Magyarországot

Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt elnöke szerint azért büntetik Magyarországot, mert megtagadja, hogy befogadja azokat a migránsokat, akiket olyan országok engednek be, amelyek – Magyarországgal ellentétben – nem védik az Európai Unió külső határait.

Giorgia Melonit az M1 aktuális csatornán szombaton sugárzott, olasz nyelvű interjúban abból az alkalomból kérdezték, hogy a párt találkozót tart Rómában – ezt 1998 óta minden évben megrendezik – az idei esemény az „Európa Európa ellen” elnevezést kapta. Giorgia Meloni úgy vélekedett: az egyik oldalon a ma létező Európa áll, amelyet kevesek érdekközösségei alkotnak, „bürokraták, nagy pénzügyi hatalmak, technokráciák, amelyek mind fényévekre vannak az emberek szükségleteitől”, és van a másik Európa, „amelyet mi szeretnénk építeni vagy jobban mondva megvédeni”, az identitások Európája.

Hangsúlyozta: ez az Európa nem fél nemet mondani az „invázióra”, az iszlamizálódásra. Olyan Európát akarnak – folytatta -, amely megvédi történelmi gyökereit, valós gazdasági érdekeit, az emberek Európája, amely „független az EU jelenlegi szerkezetétől”.

Hírdetés

Kérdezték arról is, hogy az Olasz Testvérek pártja két szolidaritási demonstrációt tartott Magyarország mellett; azt mondta, szükség volt erre, mivel támogatják a magyar politikát, és nem támogatják az EU-t, amely „mint egy új Szovjetunió” a döntéseit kényszerrel akarja érvényesíteni a népek és a nemzetállamok jogaival szemben.

Kiemelte: a Magyarországgal szemben tervezett szankciókat csak azért akarják bevezetni, mert megvédte az EU külső határait. Véleménye szerint köszönetet kellene mondani Magyarországnak ezért a munkáért.

Giorgia Meloni szólt arról is: Európának egyesítenie kell erejét a migránshajók elindulásának leállításához; a kihívás olyan európai misszió megteremtése, amely „hajóblokádot állít fel”. A migránsokat szerinte nem szétosztani kell, mivel az afrikai migránsok nem érzik magukat otthon Olaszországban és máshol sem Európában. Azt mondta: meg kell szabadítani Afrikát „az újragyarmatosító országok elnyomásától, és ezek közt az első Franciaország”, és meg kell akadályozni a hajók indulását, hogy csakis azok a menekültek érkezzenek meg Európába, akiknek ténylegesen joguk van ehhez.

A pártelnök az olasz belügyminiszterre és a magyar miniszterelnökre utalva közölte: az ideális politikát számukra „a Salvini-Orbán-front” képviseli, támogatják az általuk elképzelt Európát. Hisznek abban – tette hozzá -, hogy szövetség alakulhat a szuverenista erők (amelyekhez magukat is sorolják) és néppártiak között, összefoghatnak az Európai Néppártnak azzal a részével, amely meg akarja változtatni a szervezetet. Orbán Viktor az egyik példa erre – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »