Gigantikus méretű pofon landolt Cseh Katka arcán

Gigantikus méretű pofon landolt Cseh Katka arcán

Zseniális.

Perzse csak képletesen.

Mint ismert az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága hazánkba látogatott, megvizsgálni, hogy miként történik az EU-pénzek elosztása. A díszes társasággal megfigyelőként Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is megérkezett. 

 

Ez a hír már önmagában elég lenne ahhoz, hogy felháborodjunk. Hiszen a közelmúltban milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a nyomozó hatóság a Cseh Katalin botrányában meggyanúsított személy érdekeltségeinél. A férfit még tavaly ősszel gyanúsította meg a NAV költségvetési csalással azt követően, hogy nyilvánosságra került: a momentumos politikus családi vállalkozása és az azzal összejátszó cégek gyanús körülmények között jutottak több milliárd forintnyi uniós pénzhez. Ennek fényében már nem mulatságos ez a helyzet. Ezen történések árnyékában még ő jön ide vizsgálódni. Ráadásul harcias posztban még ő mer kritizálni:

„Az elmúlt három és fél évben kiemelten foglalkoztam a korrupció felszámolásával. Olyan eszközökön, módszereken ötleteltünk és büszkén mondhatom: valósítottunk is meg, amelyek az uniós forrásokkal való visszaélést akadályozzák Európa-szerte. Hogy a pénz valóban eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá, és ne »akadjon el« félúton, a politikusok és baráti körük zsebeiben. (…) De ezúttal is szeretném bemutatni, hogy miért is dolgozom és küzdök évek óta, és ettől a rám zúduló hazugságcunami sem tántoríthat el.”

„Cseh Katalin korrupciós ügye ugyan még a Holdról is látszik, de lassan talán a brüsszeli elvtársai is észreveszik!”

Hírdetés

fogalmazott egyik korábbi Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője a Cseh Katalin momentumos EP-képviselőhöz kapcsolódó ügyről.

De Cseh Katalin mostani szavai a megafonos Kötter Tamásnál is rendesen kiverték azt a bizonyos biztosítékot, ezért most poszt formájában helyezett el egy jókora pofont Cseh Katalin arcán, olvassák:

„Hölgyem! Nem terjeszt senki sem hazugságot, a tény az, hogy az önök által fenntartott és működtetett cégháló ellen nyomozás folyik, amely során már egymilliárd forintnyi vagyont zároltak. Az csak hab a tortán, hogy az ötmilliárdnyi lenyúlást a gyanú szerint azzal az olimpiával kapcsolatban (népszerűsítés) követték el, amely ellen az önök pártja a francia megbízók érdekében vadul kampányolt. Ha innen nézzük, akkor tényleg egy Nagy Gatsby az egész!”

Zseniális.

Pestiesen szólva, ehhez bizony pofa kell. De talán ez a gigantikus méretű pofon helyre teszi Cseh Katka félresiklott önértékelését.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja a Republikon Intézet és a Friedrich Naumann Stiftung közös szervezésében megrendezett A választás tétje 2018 című konferencián a fővárosi A38 hajón 2018. március 22-én. (Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Csépányi Balázs

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »