Gigadugók miatt dudaszótól hangos a Blaha Lujza tér környéke

A szerdai délutáni csúcsforgalomban is dudaszótól hangos a Blaha Lujza tér és környéke.

A Blaha Lujza térről jelentkezett szerda délután Szeitz Dániel, az M1 tudósítója, aki beszámolt az ottani közlekedési hírekről.

A lezárások és a felújítási munkálatok hétfőn kezdődtek, azóta gyakorlatilag a hosszú tömött sorok megszokott képpé váltak a környéken. A legkritikusabb helyzet a Rákóczi úton van, ahol mind a két irányban hosszú sorb fogadja az autósokat – mondta Szeitz Dániel.

Hírdetés

Nagyjából a nagykörúton is ez a helyzet, mind a Petőfi híd felől érkezők és mind pedig a Nyugati Pályaudvar felől érkezők torlódásra számíthatnak, ami azt jelenti, hogy bárki bármelyik irányból próbálja megközelíteni a Blaha Lujza teret, az nagyjából egy negyedórás időtöbblettel kell, hogy kalkuláljon.

Mint ismert nyár eleje óta fuldoklik Budapest a közlekedési dugókban, amit az iskolai szünet sem enyhített. Ennek oka, hogy a Karácsony Gergely vezette baloldali városvezetés egyszerre kezdett neki több jelentős felújításnak.

A pesti rakpart és a Lánchíd lezárása után hétfőn elkezdődött a Blaha Lujza tér rekonstrukciója is. E mellett továbbra is több főútvonalon a rengeteg vitát kiváltó biciklisávok miatt tovább szűkül az autósok mozgástere. Emiatt a taxiszövetség korábban kérte a főpolgármestert, hogy legalább a felújítások idejére adják vissza a kihasználatlan kerékpársávokat az autósoknak.

Karácsony Gergely egyébként azt üzente korábban: akinek nem tetszenek a dugók, az szálljon ki az autójából és gyalogoljon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »