Gigaberuházás ellen tiltakoztak a Balatonnál

Gigaberuházás ellen tiltakoztak a Balatonnál

Békés demonstrációval tiltakoztak a Vonyarcvashegy és Balatongyörök között tervezett ipari kikötő megépítése ellen szombaton a Szent Mihály- dombon, a kápolnánál – számolt be a hirbalaton.hu.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, egy ipari kikötő építésének előkészületei zajlanak Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolnától alig 400 méterre, és noha a tó egésze nyerhet a létesítmény megvalósulásán, a balatontipp.hu beszámolója szerint a különleges helyszín miatt sokan ellenérzéssel viseltetnek a terv iránt.

A helyiek és az üdülőtulajdonosok szerint nemkívánatos a beruházás, Pécseli Péter, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségének vezetője ugyanakkor a Balaton Fejlesztési Tanács nyár eleji környezetvédelmi konferenciáján Csopakon arról beszélt, hogy a Balatongyörök és Vonyarcvashegy között jelenleg is üzemelő 110 ezer köbméter befogadóképességű zagytér az egyetlen olyan terület a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében a Balatonon, ahol ezt a tervet meg lehet valósítani.

Hírdetés

Szombaton Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolnánál ez ellen a beruházás ellen demonstráltak a jelenlévők – írja a hirbalaton.hu. Az “Összefogás Balatongyörök és Vonyarcvashegy között épülő ipari kikötő ellen” elnevezésű nyilvános Facebook csoport oldalán szintén számos fotót posztoló Marton Tamás szerint szombaton Balatongyörök a környezetért élte napját.

Míg délelőtt faültetésen szorgoskodtak, délután a Szent Mihály kápolnánál több mint ezer (szerintem közel kétezer) ember tiltakozott egy újabb, most Balatongyörökre tervezett tájseb ellen. A két községből külön menet indult, mely a kápolnánál vált eggyé.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »