Gigabeégés készül: nem jó célszemélyt „leplezett le” (zsarolt meg) a CNN

Néhány napja a HunHír is foglalkozott azzal a most futó amerikai botránnyal, amit egy internetes mém váltott ki, ami Donald Trump és a CNN konfliktusát helyezte szatirikus fénybe. Miután maga az elnök is retweetelte a rövid animációt, amelyen őt pankrátorként ábrázolják, amint földhöz vágja a CNN-t, a hírtelevízió rövidesen közölte, hogy megtalálták a „gyűlöletkeltő” tartalmat készítő személyt – egy 15 éves fiút – akinek nevét és adatait személyes biztonsága érdekében nem közlik, de „fenntartják a jogot, hogy megtegyék, amennyiben a videót nem távolítja el”. A tizenéves a közönséges zsarolástól megrettenve természetesen törölte nemcsak a képet, hanem egész Reddit-fiókját. A visszataszító cselekménnyel a CNN persze csak annyit ért el, hogy most az egész Internet hasonló videókat kezdett gyártani.

Kiderült azonban az is, hogy a CNN nem is a videó készítőjét találta meg. A „HanAssholeSolo” néven redditező fiú maga is csak átvette azt. A 4chan.org-on szerdán jelentkezett névvel, adatokkal és az animáció eredeti készítését bizonyító Photoshop-fájlokkal a valódi „elkövető”, aki még csak nem is amerikai. Egy középkorú mexikói férfi készítette a CNN-ellenes mémet, és január 12-én, tehát hónapokkal „HanAssholeSolo” előtt töltötte fel a 4chan.org-ra.

Hírdetés

„Nem félek nyilvánosságra hozni a nevem” – írta a férfi a 4chan-en. „B…hatják az egészet, mert mexikói vagyok. A narratívájukat, miszerint Trump utálja a mexikóiakat, és azok is őt, szintén b…hatják”.

A CNN egyelőre mélyen hallgat a balfogásról, de a 4chan közönsége már gondoskodott róla, hogy az információ terjedni kezdjen. A mexikói úriember egyelőre nem váltotta be fenyegetését, de reméljük, csakhamar megteszi, ezzel végképp leleplezve a „hírtelevízió” álságos és aljas módszereit.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »