Gerillaakcióval hívták fel a figyelmet az iszlamizáció veszélyeire a keresztény fiatalok

Gerillaakcióval hívták fel a figyelmet az iszlamizáció veszélyeire a keresztény fiatalok

Először idén, február 24-én került megrendezésre A Kendő Világnapja rendezvénysorozat Magyarországon is, amelyet a budapesti mecsetekben is nyílt nappal ünnepeltek meg a hazai muzulmán közösségek. Egy informátorunk szerint Budapesten, a Fehérvári úton található mecset környékén több, az esemény eredeti anyagát karikírozó plakátot és szórólapot találtak. Az informátorunknak sikerült összehoznia minket annak a keresztény-fundamentalista csoportnak az egyik képviselőjével, akik magukra vállalták az akciót. A húszas éveiben járó, neve elhallgatását kérő fiatal férfi, egy belvárosi kávézóban mesélt tevékenységükről, csoportjuk céljairól.

– Mezőhegyi Gyula riportja

Kik vagytok, mit érdemes tudni rólatok és mi a csoportotok célja?

Csoportunk számos taggal rendelkezik. Az ország különféle térségéből, különböző társadalmi rétegekből, mégis egy dolog mindannyiunkba közös: büszkék vagyunk a keresztény identitásunkra és szeretnénk ezt az országot kereszténynek megőrizni. Példaképeink a keresztes lovagok és a végvári vitézek, de persze azzal is tisztában vagyunk, hogy manapság a leghatékonyabban nem karddal, hanem pennával tudjuk felvenni a harcot a nyugati kultúrát veszélyeztető kihívásokkal szemben, mint például az iszlamizációval. A Közel-Keleten jelenleg végveszélyben vannak az ott élő, közel kétezer éves keresztény közösségek. Folyamatos és egyre rémisztőbb méreteket ölt a keresztényüldözés. Európában, a Balkánon, számottevő a muzulmán kisebbség radikalizálódása, illetve „Nagy-Albánia” közel-keleti támogatással megvalósuló létrejötte is fenyeget. Nyugat-Európában a közel-keleti kisebbségek radikalizálódása pedig nyilvánvaló. Elég csak az elmúlt két év terrortámadásaira gondolunk. Meg kell még említenünk a megerősödő és egyre inkább iszlamizálódó Törökországot is, mely ugyan jelenleg keleti irányba próbálja kiterjeszteni befolyását, ám a számára megfelelő geopolitikai változás esetén, könnyen nyugati irányba fordulhat. Megvetjük az erőszakot.

Nem vagyunk fanatikusok, az ellenségeink viszont úgy gondoljuk, hogy azok. Éppen ezért a legjobb fegyver velük szemben az igazságra való rámutatás sokszor leghatékonyabb eszköze, a humor és a pamflet. Akcióinkkal szeretnénk felhívni a figyelmet az iszlám radikalizmus sötét oldalára, és arra a fenyegetésre, amit Európa népei számára ez egyre inkább jelent.

A mecset környékét ilyen plakátokkal ragasztották teli a keresztény ifjak (Fotó: PolgárPortál)

Mi a bajotok az iszlámmal? Számos iszlám közösség él ma is békében Magyarországon, akik nem jelentenek veszélyt sem egymásra, sem a társadalomra.

 

Ezzel egyetértünk. Azonban az iszlám világ folyamatosan radikalizálódik és hatalmas népszaporulattal bír, miközben szembehelyezkedik az identitásában egyre gyengülő, létszámában pedig fogyatkozó nyugattal, ennek pedig hosszú távon beláthatatlan következményei lehetnek. Nem a szúfi bölcsekkel van problémánk, hanem azokkal a radikális muszlim fiatalokkal, akik a próféta szavaiban találják meg a legitimációt Európa meghódítására és a radikalizmusuk kiélésére.

Hírdetés

Miről szólt ez a legutóbbi akciótok A Kendő Világnapján? Egyáltalán miről szól ez a világnap és hogyan figuráztátok ki ezt az akciótok révén?

A Kendő Világnapját egy amerikai muszlim lány találta ki évekkel ezelőtt. A célja az volt, hogy elfogadtassa a többségi társadalommal a kendőt, mint vallási szimbólumot. Látszólag ez a világnap is ugyanolyan, mint az összes többi, politikai korrektségbe csomagolt, egy kisebbség elfogadásáért kampányoló világnap. Mi azonban szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy az iszlám világban a nők totális elnyomás alatt élnek. Mindennaposak a becsületgyilkosságok. A gyermekházasság általános, mely által tömegével halnak bele az első nászéjszakába gyermekkorú kislányok. Azon nők, akik ellen mernek szegülni ezeknek a barbár szokásoknak, azokra vagy halál vagy embertelen kínzás vár. Egy ilyen tipikus kínzási módszer az úgynevezett savtámadás, mely után eltorzult arccal, számkivetettként kell leélniük az életüket. Az esemény eredeti plakátját vettük alapul. Az eredeti szövegen szinte semmit sem változtattunk. Csak a csinos, fejkendős nők portréit cseréltük le savtámadást elszenvedett muszlim nők fotóira. Illetve az utolsó mondatot írtuk át, mely eredetileg így hangzott: „Több ismeret, nagyobb megértés, békésebb világ”. A mi plakátunkon pedig: „Több ismeret, nagyobb megértés, kevesebb sav” szerepelt.

Fotó: PolgárPortál

Említettétek, hogy ti egy keresztény-fundamentalista csoport vagytok. Hogyan fér össze a keresztény szellemiséggel a kisebbségekkel szemben támasztott sztereotípia és előítélet?

Először is az iszlám esetében nem egy etnikai csoportról, hanem egy vallási csoportról beszélünk. Ahogy említettem, nekünk elsősorban a militáns iszlámmal van problémánk. Ami nem köthető egyetlen népcsoporthoz vagy etnikai kisebbséghez sem. Lehet, hogy itthon a legtöbb ember számára az iszlám csupán egy elhanyagolható kisebbségként jelenik meg, ezáltal hatásait nem is érzik sokan veszélyesnek. Ez azonban Európa egyre több részén sajnos egyre kevésbé van így. Viszont nekünk magyaroknak is van ezzel kapcsolatos történelmi tapasztalatunk. Elég csak visszagondolnunk a török időkre, amikor az iszlám hódítóként jelent meg és több mint 150 éven keresztül uralta az ország egy részét. A meghódított területeken pedig másodrendű, elnyomott alattvalóként kellett élnie hazánk fiainak és lányainak.

Akkor gondolom ti a bevándorlást teljes mértékben ellenzitek? Zéró tolerancia?

Nem. Magyarország történelme során számos olyan népcsoport telepedett le hazánkban, amelyek valóban gazdagították az országunkat, kultúránkat és harmóniában tudtak együtt élni a többségi társadalommal. Szükség van bevándorlásra, de nekünk kell meghatározni, hogy kik és milyen számban telepedhetnek le hazánkban. Minden kereszténynek, akit ma a vallása miatt üldöznek a világban, mi szívesen adnánk menedéket. Azokkal sincs bajunk, akik nem keresztények, de hajlandóak az értékeinket és a kultúránkat magukévá tenni és ezáltal képesek a velünk való békés együttélésre.

Milyen reakciókra számítotok? Nem féltek attól, hogy a radikálisokat felbőszítve, könnyen ti is a Charlie Hebdo sorsára juttok?

Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kockáztatunk és tudjuk, hogy a radikális iszlamisták mire képesek. Ezért sem kívánjuk felfedni kilétünket. De ha úgy adódna, képesek vagyunk megvédeni magunkat. Ha félnénk, bele sem kezdtünk volna mindabba, amit csinálunk. A hitünk a legerősebb fegyverünk és pajzsunk is egyben. Számítunk rá, hogy felháborodást vagy dühöt fognak kiváltani az akcióink, de mi csak valós problémákra hívjuk fel a figyelmet, amit a muszlimok sem tagadhatnak le. Azt reméljük, ha a többségi társadalom tagjai a kezükbe veszik a szórólapunkat, akkor érteni fogják az üzenetet, és ezáltal fel tudjuk hívni a figyelmet, az iszlamizáció esetleges veszélyeire.

A jövőben is számíthatunk tehát hasonló akciókra?

A válaszom igen, viszont ezekről nem beszélhetek. Annyit mindenesetre elárulhatok, hogy a jövőben is lesznek meglepetésszerű akcióink, és minden olyan szellemi áramlatot célba fogunk venni, ami veszélyt jelent a kultúránkra és a hitünkre. De ahogy említettem, csakis békés eszközöket fogunk használni, hiszen a toll sokszor erősebb fegyver, mint a kard.

The post Gerillaakcióval hívták fel a figyelmet az iszlamizáció veszélyeire a keresztény fiatalok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »