Gergő nagyon visszaadná

Gergő nagyon visszaadná

Az önkormányzati választás tétje az, „hogy visszaadjuk Budapestet a budapestieknek” – fogalmazott Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában Budapesten.

A közös ellenzéki főpolgármester-jelölt a belvárosi Deák Ferenc téren tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: a kerületi polgármesterjelöltekkel arra szövetkeznek, hogy a budapestiekkel közösen „visszaszerezzék” a várost és azt „visszaadják” a budapestieknek. Azt szeretnék, hogy Budapest egy olyan hely legyen, amely „mindannyiunk közös otthona”, és amely az elmúlt kilenc év „elszalasztott lehetőségei után” valóban egy élő és élhető város legyen – mondta.

Karácsony Gergely közölte: a főváros minden részén elindították kampányukat, és ajánlásgyűjtéseik azt mutatják, hogy „gyakorlatilag szinte valamennyi jelölt már most is rendelkezik az induláshoz szükséges aláírásokkal”.

 

Hírdetés

(…)  Karácsony Gergely kiemelte: arra szövetkeztek, hogy visszaadják a város „elvett pénzét, ami az elmúlt években a fővárosi költségvetés megcsapolásában jelentkezett”, és „a város elvett zöldfelületeit”, köztük a Városligetet és a Római-partot.

Úgy fogalmazott: visszaadnák a budapestieknek „az elvesztett esélyt” arra, hogy mindenkinek legyen megfizethető lakhatása, azokat az éveket, amelyeket „elrabolt tőlük a budapesti összeomlott egészségügyi ellátás” és elvesz tőlük a város rossz levegője.

Közölte: minden kérdésben, ami a budapestieket érinti, kikérdezné véleményüket, a főpolgármester vétójogával élve pedig stadionépítési stopot hirdetne, míg a beruházásokra a helyiek „áldásukat nem adnák”. (…)

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »