Géppisztolyt találtak egy Bécsből induló gépen

Géppisztolyt találtak egy Bécsből induló gépen

Géppisztolyt találtak egy osztrák férfi és egy török nő feladott poggyászában nem sokkal azelőtt, hogy Bécsből Isztambulba tartó járatuk elhagyta volna a schwechati repülőtér kifutópályáját. A repülőgépet megállították az osztrák hatóságok, és a párt őrizetbe vették – közölték szombaton illetékesek.

A negyvenes éveiben járó pár már az indulásra kész repülőgép fedélzetén tartózkodott, amikor egy második átvilágítás során a hatóságok géppisztolyt és lőszereket fedeztek fel a csomagtérben lévő két poggyászukban – mondta az AFP hírügynökségnek Alexander Marakovits, az osztrák belügyminisztérium szóvivője. Az incidens pénteken történt.

A Krone Zeitung című osztrák napilap tudni véli, hogy a rendőrség a gép indulása előtt „fülest” kaphatott valahonnan, és emiatt végezték el a csomagok ismételt átvilágítását.

Egyelőre semmi sem utal arra, hogy bármelyikük is csatlakozni akart volna az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezethez, amely ellenőrzése alatt tartja Irak és Szíria jelentős részét, mindenesetre a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben – tette hozzá Marakovits. A Krone Zeitung úgy tudja, hogy a pár csomagjaiban álcázásra alkalmas katonai egyenruhákat is találtak.

A hatóságok kihallgatták az osztrák férfit és a török nőt, feljelentést tettek, majd szabadlábra helyezték a gyanúsítottakat. Több európai országhoz hasonlóan Ausztriát is tömegesen hagyják el állampolgárai, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljanak, és az odaút leggyakoribb állomása az Irakkal és Szíriával határos Törökország.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »