Georges Leekens: Orbán Viktornak igaza van

Georges Leekens: Orbán Viktornak igaza van

A francia So foot magazin készített interjút Georges Leekens-szel, a magyar labdarúgó válogatott októbr 30-án kinevezett szövetségi kapitányát, a Nemzeti Sport pedig szemlézte a beszélgetést. A belga mester szót ejtett Orbán Viktorról, és arról is, szerinte rendben van az, hogy a magyar kormány mérhetetlen mennyiségű pénzt fektet a magyar sportba.

Ő vélhetően nem olvassa azokat a cikkeket, melyek a magyar sport életbentartását célzó tao-rendszer visszásságait taglalják.

http://mno.hu/

– A miniszterelnök ugyanúgy szereti a zenét, mint én, és igaza van, amikor a futballistákat művészeknek nevezi. Rengeteget fektet be a futballba, a sportba, és ebben is igaza van.

Hírdetés

Az előttünk álló kihívásokat illetően megjegyzi: a magyarok vissza akarják hozni az aranykort, de ehhez iszonyatosan kemény munkára lesz szükségük. Leekens kitér rá, voltak más ajánlatai, de bízik abban, hogy itt sikeres lehet, ezért választotta hazánkat. A lap úgy tudja, az egyiptomi Al-Ahli és a román szövetség is megkereste a trénert.

– (…) Nem lesznek egy éven belül olyan eredményeink, mint a spanyoloknak vagy a németeknek. Lépésről lépésre kell haladni, először százötven centire tenni a lécet, aztán fokozatosan emelni, hogy egyszer a kettőszázhúsz is sikerüljön – rögzítette, hozzátéve, a válogatottnak vissza kell szereznie megtépázott önbizalmát. Itt a Luxemburg vagy éppen az Andorra elleni vereségekre gondolt.

Leekens korábbi, magyar újságoknak adott interjúiban nem emelt ki külön játékosokat, és ezt a lapunknak adott interjúban sem tette.

http://mno.hu/

Ezúttal viszont Kádár Tamásról, a Dinamo Kijev hátvédjéről külön szót ejtett. – Pontosan tudja, mik az ő igazi értékei. Természetesen nem cselez úgy, mint a futball varázslói, cserébe egy kőkemény fickó, aki képes stabilitást adni a védelemnek. Elég intelligens ahhoz, hogy így gondolkodjon: »Rendben, semmi szükség arra, hogy Ferrari-pilótát játsszak, én Kádár Tamás vagyok, aki mindig ott áll a vártán, akin senki sem juthat túl, aki labdát szerez és aki pontos átadással támadást indít«.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »