George Clooney bármikor, bármire megvehető? + videó

George Clooney bármikor, bármire megvehető? + videó

Kisebb botrány tört ki az elmúlt napokban Olaszországban, ugyanis sajtóhírek szerint az ország közszolgálati tévétársasága (RAI) több mint 150 ezer eurót fizetett George Clooney amerikai színésznek, hogy megjelenjen az egyik műsorban. Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga párt elnöke is felháborodásának adott hangot.

Úgy tűnik, hogy George Clooney, kétszeres Oscar-díjas színészt nem zavarja a közpénzek elherdálása, legalábbis akkor biztos nem, ha ő is benne van a dologban – írja a V4NA.

December 20-án, vasárnap George Clooney volt az olasz közszolgálati csatorna, a RAI 3 egyik népszerű műsorának vendége. A RAI központi székháza Rómában, a Via Mazzinin található. Műsorainak egy részét Milánóból sugározzák. A csatorna tulajdonosa az olasz Gazdasági és Pénzügyminisztérium. Clooney, Fabio Fazio „Che tempo che fa” című műsorában tűnt fel.

Az Il Giornale című olasz lap beszámolója szerint a koronavírus-járvány a televíziós ipart is érintette, ugyanis a reklámbevételek csökkentek. Éppen ezért a RAI is szerényebb büdzséből dolgozik.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy arra volt pénzük, hogy 150 ezer eurót fizessenek Clooney-nak a szereplésért.

A RAI felügyelőbizottsága vizsgálatot indított.

– Azt szeretnénk megtudni a RAI felső vezetésétől, hogy igazak-e azok a pletykák, melyek szerint 150 ezer eurót fizettek George Clooney-nak, hogy megjelenjen Fabio Fazio műsorában – mondta Federico Mollicone, az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) nevű párt politikusa.

A Liga párt is válaszokat vár az ügyben. A párt képviselői azonban 165 ezer euró közpénz kifizetését emlegették.

Hírdetés

A párt véleménye szerint, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor az egy komoly ügynek minősül, mert a műsor reklámfelületet biztosított Clooney új filmjének promózására.

Megjegyzik, hogy a film egy külföldi platformon jelent meg, amely a RAI Cinema versenytársa.

– Tudni akarjuk a teljes igazságot – fogalmaztak a Liga politikusai.

Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter, a Liga párt vezetője Twitter-oldalán foglalt állást az ügyben.

– Szeretem Clooney-t mint színészt, de szégyen lenne, ha ez a hír beigazolódna, akkor, amikor több millió olasz van nehéz helyzetben – írta Salvini.

Ha az Il Giornale értesülései beigazolódnak, az arra is rávilágít, hogy Clooney-t nem zavarja, hogy közpénzből fizetik szereplését, hogy reklámozhassa új filmjét. Akkor sem, ha egyébként több millió olasz van nehéz helyzetben.

A RAI egyébként tagadja a vádakat. Szerintük a produkcióban George Clooney ingyen szerepelt.

V4NA  – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »