Georg Spöttle: A migránsokkal a lakosság cserélődése zajlik nagy ütemben

Georg Spöttle: A migránsokkal a lakosság cserélődése zajlik nagy ütemben

Georg Spöttle szakértőként, amolyan megmondó emberként tűnik fel az elmúlt esztendőkben a közmédia különböző műsoraiban. Mégis misztikus homály övezi. A Blogstar-nak beszél arról, hogy honnan szerzi az információit, mi az, amiről migráns-ügyben hallgat a média, javulhat-e az Orbán-Merkel viszony a német választások után. Blogstar-interjú.

Részben terepről, hiszen rendszeresen járok a Közel-Keletre, afrikai országokba, Dél-kelet Ázsiába, most éppen Iránba készülök. Ezek saját pénzből megfinanszírozott kisebb kutatóutak, de szerencsére a legtöbb országban vannak barátaim, így csökken valamelyest a büdzsé. Értelemszerűen németországi barátaimmal, volt bajtársaimmal is tartom a kapcsolatot, így első kézből jutok hozzá olyan információkhoz, statisztikákhoz, amik érintik a bűnözést, a terrorizmust és a migrációt.

Részben. Rendszeresen figyelem a német, az amerikai, a brit, a francia és az olasz médiát. Minden terrorizmus, vagy migrációval kapcsolatos hír eljut hozzám, most legfőképpen az Olaszországgal összefüggők. Ennek kapcsán magánemberként elmentem Dél-Olaszországba, hogy meggyőződjek arról, hogy milyen a helyzet. Elkeserítő volt. De azért igyekszem saját élményekre, tereptapasztalatokra támaszkodni, de értelemszerűen vannak  pénzügyi korlátaim, úgyhogy a médiára vagy barátaim, bajtársaim volt kollégáimnak a infóira is vissza kell csatolnom.

Németországban abszolút nem hiteles már, hitelét vesztette. Ezt a német emberek is így látják. Jó példa rá, hogy a minap Rostock környékén 10 óra 45-kor volt a GSG9-nek, a német elitalakulatnak egy bevetése. Elfogtak egy személyt és a garázsában találtak bombagyártáshoz szükséges eszközöket és vegyszereket. Ezt a lap legalján közölték. Először, hogy mire figyeljünk, ha nyaralni megyünk, hogy kozmetikáztassuk a kutyánkat nyáron, mindenféle színes hírek, és a lap legalján volt ez a fontos hír, hogy sikerült megakadályozni egy terrortámadást. Valószínű egy nagy hatású bombát készített volna ez az arab. Meg a fotók.

De az, hogy bejött kb. 800.000 egyedülálló, 20 és 30 év közötti fiatal férfi, erről nem szólt a fáma. Ugyanúgy ferdítették a híreket, amikor Magyarországon a regisztráció, a schengeni határvédelem és egyéb okok miatt megrekedtek a migránsok. Arról volt szó a német médiumokban, hogy pár száz szegény szír család itt megrekedt, miközben rendőrkollégáim Münchenből döbbenten hívtak mikor nem szakadt meg ez az emberáradat, hogy úristen mi van, hát hányan vannak nálatok? És mondtam, hogy készüljetek másfél millió emberre, nem akarták elhinni nekem, csak amikor hetek után sem szakadt meg ez a migráns folyamat, akkor rájöttek, hogy itt rohadt nagy gáz van, és igazából átverték  őket. 

„Von Idiot”-nak, igen. Világ életemben Angela Merkel-re, illetve a CDU/CSU-ra szavaztam, értelemszerűen ezt hoztam otthonról, úgy szocializálódtam, és az a baj, hogy most is Angela Merkel-re kell szavaznom. Van egy német mondás, hogy az ördögöt a Belzebubbal ki űzné? Ha Merkel nyer, akkor azért igazából marad a status quo, de ha Schultz nyerne, akkor viszont az lenne, hogy „na akkor engedjünk be körülbelül mindenkit”, akkor esetleg kezdené átvenni Olaszországból egy nagyobb kontingenst a fekete-afrikai migránsokból. Az a baj, hogy Schultz is nagyon beleállt ebbe a Soros-sorba. Lehet, hogy őt is kilóra megvették valamiért, de neki is az a devizája, hogy engedjünk be mindenkit, ne tekintsük gazdasági bevándorlónak a fekete afrikaiakat, akik mondjuk Togóból, Szenegálból, Beninből, Burkina Faso-ból jönnek, hanem ugyanúgy bánjunk velük, mint a valóságos menekültekkel. Igazából ezt az „open Europe policy”-t akarja ő is megvalósítani és értelemszerűen a német emberek félnek ettől. Azt Merkel is tudja, hogy még egy migrációs hullámot nem tudna lenyomni az embereknek a torkán, az már kiakasztaná a választópolgárokat.

Hírdetés

Nem. Afganisztánban egyre jobban romlik a helyzet, a tálibok újra és nagyon durván teret nyertek. A német hadsereg is kivonta a legnagyobb kontingensét az országból, már csak a speciális erők maradtak ott, és ez azzal jár, hogy újra teret nyernek az iszlamisták, rengeteg terrortámadás történik, elfoglalnak olyan falvakat, amelyek esetleg kollaboráltak a nyugatiakkal, ott kivégzik az embereket. Németországban most van egy moratórium: nem szabad visszaküldeni az embereket Afganisztánba. 

Brüsszelben láttuk a szerepét a migrációval kapcsolatban és per pillanat a német emberek legnagyobb félelme a jövő. Egy-két hete kijöttek olyan statisztikák Baden-Württembergből, hogy a német nagyvárosokban a 0 és 6 év közötti gyermekek aránya hány százalékban migrációs hátterű.

Nem. Merkel asszonynak ugyanis nincs koncepciója. A „Wir schaffen das”, „majd megoldjuk”-ból a mai napig nem lett semmi, semmit nem oldottuk meg. A befogadott emberek vagy bűnözők lettek, vagy ott unatkoznak a migrációs központokban és veszik fel a segélyt. Az integrációs kurzusok, nyelvi kurzusok minimálisan érintették meg a migránsokat, elkeserítő a helyzet. Merkel asszonynak nincs koncepciója a határvédelemről, és mindig azt mondja – interjúkban, sajtókonferenciákon –, hogy meg kell védeni az európai határokat. De nem mondja meg hogyan! Csak azt mondják: de ne úgy, mint Magyarország. Erről az jut eszembe, hogy várandós nőknél mindig azt mondjuk: olyan nincs, hogy egy kicsit terhes. Akkor most vagy megvédjük technikai eszközökkel a határt, vagy nem védjük meg. És amíg én ezt az interjút adom, addig esetleg még 4-5000 migráns partot ér Olaszországban.

Már évek óta azzal viccelnek a barátaim, hogy két hétre adjátok kölcsön Orbán Viktort, és akkor rend lesz Németországban. Az átlag német – a barátaim ápolónőtől kezdve étterem tulajdonosig, rendőrön át, katonáig, papig nagyon széles skálában vannak – imádják Orbán Viktort. Bajorországban kicsit normálisabban mennek a dolgok, mint ez az őrült liberális ámokfutás északon, és ott is látják, hogy ez az egyetlen esély. Ők is látják, hogy 2015. szeptember 15-én napi kilencezer valahányszázról nullára le lehetett fékezni a migrációt. Tudják az emberek, hogy képesek lennénk rá, ha Európa összefogna. Amikor az első 20-30 embercsempészt visszavontatnánk a líbiai partokra, kiürítenénk, elsüllyesztenénk a hajókat, őrizetbe vennénk az embercsempészt, a hajó kapitányát, Hamburgba vinnénk őket a Nemzetközi Tengerészeti Bíróság elé, akkor ez példát teremtene. Akkor meggondolnák, hogy érdemes-e Európával packázni. De amíg hagyjuk ezeket az NGO-hajókat… Ezek költségvetése éves szinten 500 ezertől egymillió 400 ezer euróig terjed. Az olaszok most megpróbáltak egy törvényjavaslatot elfogadni – hasonlóan Magyarországhoz –, hogy az NGO-knak nyílt lapokkal kell játszani, hogy honnan kapják a pénzüket. Érdekes módon Brüsszel rögtön beavatkozott, hogy ezt nem lehet, ezt ne csinálják, mert dádá, meg baj lesz. Miért? Ki finanszírozza? Azért van egy csomó migránsokat segítő szervezet, és ezek azért évi 10 millió euróból operálnak. Honnan van az a pénz? Mert a kormány ezt nem adja. És azt is kétlem, hogy az emberek 10-20 eurós adakozásából jön össze. E mögött valami nagyon erős tőkeerős személy vagy szervezet állhat.

<![CDATA[]]>http://aktualis.blogstar.hu<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »