Georg Spöttle: A facebook politika

Georg Spöttle: A facebook politika

Figyelem az ellenzéki politikusok facebook és Instagarm oldalait és nem tudok mást mondani, minthogy jól csinálják. Nagyon aktívak és (sajnos)megszólítják a fiatal választókat. Bármit is lép kormányunk, az ellenzék azt máris kritizálja a szociális médiumban. Legyen az egy külföldi politikus látogatása vagy a Puskás Ferenc Stadion megnyitója.

Igaz nem is várunk tőlük mást, ám ők nem minket negyven pluszos szavazókat céloznak meg, hanem azokat a fiatalokat, akik még az érettségire készülődnek és potenciálisan csak 2022-ben fognak az urnákhoz járulni.

Sokszor beszélgetek fiatalokkal mert érdekel a véleményük és a politikáról meg társadalomról kialakult képük. „Szeretem Magyarországot, de itt minden rossz” -jön gyakran válaszként, ha rákérdezek, hogy miként vélekednek az országról.

„Mi az a minden?” -kérdezek vissza, hogy belemenjünk kicsit a texturába, mert, ha állítunk valamit, akkor tudni kell indokolni is. „Hát minden, az egészségügy, az iskolák helyzete, te nem olvasod facebookon, hogy mi folyik itt?” Persze érdekel, hogy figyelnek-e más médiumot és gyakran döbbenten tapasztalom, hogy nem.

Sokuk nemhogy az m1 vagy a HírTv műsorát nem követi, hanem egyáltalán nem néznek tv-t. Filmeket laptopon és tabletten néznek, viszont a politikai híreket, véleményeket szinte csak a facebookról szerzik be. Ha egy politikus itt megszólítja őket, akkor azt elkezdik Instagramon is követni.

A negatív hírek oly mértékben „fertőznek”, hogy például a klímaváltozás hisztériája sok fiatalnál komoly neurózist váltot ki, amit utána pszichiátereknek kellett kezelni. Ergo csak az ellenzék gyűlöletpolitikája jut el a fiatalok nagyrészéhez.

Nem csoda, ha sokan úgy érzik, hogy külföldre kell menniük dolgozni vagy tanulni, mivel ez az ország élhetetlen lett. Még ott sem érzik az ellentmondást, hogy az ellenzéki propagandát egy 300 ezer forintos telefonon nézik és szüleik autóval viszik őket a gimibe.

Hírdetés

Olyan mértékű a balliberális befolyásolás, hogy az már elvakítja őket. Sajnos ez még fideszes, középosztály béli családokon belül is tapasztalható. A balliberálisok mindig azzal vádolják a kormányt, hogy elüldözi a fiatalokat, pedig pont ők teszik a mindent lehúzó blogjaikkal és facebook bejegyzéseikkel. Persze az ingyen tankönyv, vagy az ingyenes külföldi nyelvtanulást sosem propagálják.

Sajnos ez nem csak magyarországi probléma, erre a legjobb példa a német youtuber Rezo, aki az EU választást a Zöldpárt javára befolyásolta. A trendi, kékhajú fiatal fiú a CDU-t ill., a párt politikusait hazugnak, inkompetensnek, sőt háborúsbűnösnek állította be.

Olyan pártnak nevezi a Keresztény Demokrata Uniót, aki direkt hazudik a fiatal generációnak és aki tönkreteszi a jövőjüket. Videóblogjaiban azt állítja, hogy mindezt tudományos módszerekkel is bizonyítani tudja. Pár pillanatra bevillannak diagramok, miközben a fiú vadul gesztikulál és gyakran kiejti az angol „fuck” szót.

Szlengben beszél, konzervatív gondolkodásúaknak egy nagyon idegesítő formában, ám videóblogjai nézettsége eléri a 16 milliót és több százezer kommentet kap bejegyzésenként. A sikere magáért beszél. Fiatal szavazók százezreit húzta át a Zöldpárthoz, csak mert az ő nyelvükön beszélt.

Úgy vélem az a stratégia követendő lenne a polgári jobboldal részéről is.

Georg Spöttle

Forrás: Facebook

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »