Genetikailag módosított koronavírussal történő kísérletek vuhani terveiről szivárogtak ki dokumentumok

Genetikailag módosított koronavírussal történő kísérletek vuhani terveiről szivárogtak ki dokumentumok

Emberre sokkal veszélyesebb, genetikailag módosított koronavírusokat akartak élő denevéreken tesztelni a Vuhani Virológiai Intézet tudósai mintegy másfél évvel azelőtt, hogy az első Covid–19-es esetet regisztrálták volna.

A vuhani intézet pénzügyi támogatást kért a projektre az Egyesült Államokban, de a DARPA, a Pentagon titkos, fejlett hadászati (vagy éppen védelmi) kutatási részlege visszautasította az ajánlatot. Állítólag.

A cél – ugyancsak állítólag – jó szándékú volt: azért akartak „kiméra fehérjetüskéket” eregetni denevérbarlangokba, majd embereket is megfertőzni, hogy kielemezzék a koronavírus jelentette veszélyt, a járványkitörés lehetőségének elébe menjenek, és akár még a megfertőzött denevéreket is beoltsák.

A 14 millió dolláros támogatástól azonban azért esett el a vuhani intézet, mert a DARPA attól tartott, a vuhani funkciónyereség-kutatással – amelynek célja genetikailag megváltoztatni a szervezetet oly módon, hogy fokozza annak biológiai funkcióit – a vírus még fertőzőbbé és még veszélyesebbé válna.

Mindez abban a dokumentumban olvasható, melyet a DRASTIC online nyomozócsoport hozott nyilvánosságra. Ez a csoport kutatta fel azt, hogy

Hírdetés

a koronavírus nagy valószínűséggel egy beszteroidozott laborszökevény.

A nyomozócsoport állítása szerint a Trump-kormányzat egyik tisztségviselője is megerősítette a szóban forgó dokumentum hitelességét. Ez pedig a DRASTIC szerint megalapozza azt a teóriáját, mely szerint

a világjárványt okozó új típusú koronavírus mesterséges eredetű.

A New York Post megjegyzi: a kutatók vizsgálódásainak legfrissebb eredménye egy héttel azután látott napvilágot, hogy republikánus törvényhozók felszólítottak Anthony Fauci elnöki egészségügyi tanácsadó beidézésére. Felmerült ugyanis a gyanú: Fauci hazudott arról, hogy az ő vezetése alatt álló Nemzeti Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) finanszírozta a vuhani koronavírus-kutatásokat.

Fauci szerint nem helytálló az az állítás, hogy a NIAID funkciónyereség-kutatásokat finanszírozott volna Vuhanban. Azt nem tagadta, hogy az intézet pénzt adott volna a vuhani labornak, csak nem éppen génmanipulációra.

Csakhogy több dokumentum is arra utal, hogy bizony jött onnan pénz dögivel, mely a laborszökevény-teóriát az elejétől fogva tagadó Peter Daszak brit biológus nevével fémjelzett EcoHealth Alliance nevű szervezeten jutott el a vuhani intézetbe. Az említett denevér- és emberi kísérleteket az EcoHealth Alliance-szel együttműködésben fundálta ki a kínai labor.

A Fauci vezette intézet 3,1 millió dollárt ítélt meg a Vuhani Virológiai Intézetnek 2014 és 2019 között, majd ezt megújították, amit a Trump-kormányzat 2020-ban leállított. Ebből az összegből 599 ezer dollár jutott denevéreredetű koronavírusok kutatására.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »