Gender aktivisták romboló túlkapásai – nincs szükség a buzilobbira

A nők helyzetének javításához nincs szükség a gender képzések falain belül megtelepedő radikális feminizmusra, illetve a homoszexuá­lis, transznemű, LMBTQI lobbira sem – érvel az államilag támogatott társadalmi nemek mesterszak megszüntetése mellett a CitizenGo. A petíció indoklása szerint „a gender szak megléte kártékony, annak egyes elemei kifejezetten romboló hatásúak.

Támogatjuk, hogy az állam mint fenntartó megszüntesse a magyar nyelven folyó gender képzéseket, mivel a gender szakok annak a tudatos szemléletformálásnak a részei, amely célja elmosni a nemek közti határokat, így lerombolva az egyén identitását – így kezdődik a CitizenGo újabb petíciója, amelyet már több mint tízezren írtak alá. Az élet, a család és a szabadság védelmében rendszeresen fellépő online keresztény közösség által indított friss kezdeményezés a társadalmi nemek mesterszak megszüntetésére irányuló kormányzati döntést veszi védelmébe. A petíció indoklása szerint „a gender szak megléte kártékony, annak egyes elemei kifejezetten romboló hatásúak. A nők helyzetének javításához nincs szükség a gender képzések falain belül megtelepedő radikális feminizmusra, illetve a homoszexuális, transznemű, LMBTQI lobbira sem.”

Ma Magyarországon a gender studies támogatói arról próbálják meggyőzni a közvéleményt, hogy „ez a gender nem az a gender ”, tehát, hogy az ő gender szakuknak semmi közük nincs a világszerte tapasztalható túlkapásokhoz, aggasztó jelenségekhez. Kényelmes lenne elfogadni az érvelésüket, amely sántítani látszik, amikor például a pride-on látjuk felvonulni hirdetőiket – írják. „Nincs okunk feltételezni, hogy a magyarországi gender szakok szembemennének a nemzetközi trenddel, és kiszűrnék a radikális feminista és az LMBTQI lobbit a képzésből. A legtöbb helyen jellemzően pont a hasonló egyetemi szakok termelik ki azokat az aktivistákat, akik a homoszexuálisok „házasságáért” vagy a nemváltoztatások előmozdításáért küzdenek egy-egy országban, esetleg a gyermekek nevelésének teszik részévé a különféle gender identitások oktatását” – érvelnek.

Hírdetés

Petíciós oldalán a CitizenGo tíz konkrét intézkedést is hoz arra, hová vezet a gender ideológia világszerte – ezekben a témákban egyébként szintén alá lehet írni a közösség által megfogalmazott különböző tiltakozó leveleket. Például azzal kapcsolatban, hogy az Olim­piai Bizottság döntése alapján 2016 óta egyes versenyszámokban transzgender személyek, tehát biológiailag férfiak is indulhatnak a női sportolók versenyszámaiban. Vagy arról, hogy Kanada Ontario tartományában 2017-től a vonatkozó törvény alapján kiemelhetik a családjukból azokat a gyermekeket, akiknek a szülei ellenzik a gyermek által választott gender identitást. További példa, hogy Angliában az adófizetők pénzéből fedezték azt az iskolai útmutatót, amely arra utasítja a tanárokat, a diákokat és a szülőket, hagyják abba annak a nyelvnek a használatát, amely két biológiai nemet feltételez, így ne használják a „fiúk” és a „lányok” kifejezést. Ezen kívül a Brit Orvosi Kamara útmutatója szerint a várandós nőket ne kismamáknak, hanem várandós embereknek vagy terhes személyeknek kellene nevezni, mivel a várandós anyák kifejezés sértő lehet a transznemű „férfiakra”, vagyis az olyan nőkre nézve, akik férfiként határozzák meg magukat.

Időközben a CEU közleményt adott ki, amelyben leszögezi, „a tár­- sadalmilag hasznos, a gazdaság és a tudományos világ által egyaránt megbecsült tudást adó programok ellehetetlenítése károkat okozna Magyarországnak és korlátozná a tanszabadságot”. A Soros-szervezetekhez szintén közel álló Független Diákparlament pedig kéri a kormányt, vonja vissza döntését, mivel szerinte „a társadalmi nemek oktatását bíráló kritikákat megfogalmazók többsége nincs tisztában azzal, mit tanítanak ott”.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »